В Мукачеві вручать премію «Ордена Карпатських Лицарів»

В Мукачеві вручать премію «Ордена Карпатських Лицарів»
22 серпня в Мукачеві відбудеться церемонія вручення премії «Ордена Карпатських Лицарів». Третє за ліком нагородження та посвячення в лицарі ордену пройде в стінах мукачівського замку «Паланок» о 21:00.

 

Премія присуджується за кращі поетичні твори написані чи видані окремою збіркою українською мовою протягом двох років у період до Дня Незалежності України. Відзнака присуджується авторові один раз у житті.

За умовами конкурсу, премію вручають у двох номінаціях – «Краща поетична книга» та «Краща добірка із  10 віршів». Тексти учасників відкрито анонімно публікувались на сторінці Лицаря Карпат у Фейсбуці.

Переможців визначає журі, яке складають  поважні поети, критики та літературознавці з різних регіонів України, формують свою думку про добірку віршів. Цьогоріч  це Євген Баран (голова журі), Анатолій Кичинський, Маріанна Кіяновська, Оксана Луцишина, Віктор Мельник, Василь Шкурга та ін. Більшість із членів журі теж приїдуть 22 серпня до Мукачева.

За словами організатора письменника Василя Кузана, після вручення відбудуться поетичні читання десяти кращих учасників конкурсу. Відтак пройде нічна екскурсія замком.

Крім Закарпаття, на вручення премії, яка визнана однією із найпрестижніших в Україні, приїдуть учасники із Києва, Львова, Івано-Франківська, Херсону, Вінниці, Рівного та ін.

Також 22 серпня, о 14:00, в Мукачівській міській бібліотеці відбудеться зустріч із лауреатами Шевченківської премії – Анатолієм Кичинським, Мирославом Дочинцем, Петром Мідянкою.

uzhgorod.net.ua

 

11 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів