Сотні обурених жителів Іршавщини: чому землі, які ми обробляли десятки років, віддали іншим?

Сотні обурених жителів Іршавщини: чому землі, які ми обробляли десятки років, віддали іншим?
Сотні обурених жителів вирішили зустрітися з керівництвом району, з головним архітектором та іншими чиновниками, аби отримати відповідь на запитання: чому землі, які вони обробляли десятки років, віддали іншим?

 

Десятки років землі, що на виїзді з Іршави у бік Мукачева, обробляли жителі міста, вирощували тут городину. Ще в 1992-му році міська рада дала ці ділянки в тимчасове користування 84-м жителям Іршави. І коли ці люди кілька років тому вирішили у держгеокадастрі отримати дозвіл на приватизацію ділянок, - їм відмовили на користь інших впливових осіб, каже міський голова. За словами місцевих, для того аби провести цю махінацію навіть змінили межі міста, інакше би без погодження міської сесії це рішення не пройшло. 

На зустрічі людям не змогли навіть відповісти, де знаходяться межі Іршави. Тож багатьох на зустрічі цікавило запитання, за яким принципом геокадастр ділить землі в районі, коли одним роздають гектари, а інші й кілька сотин не можуть приватизувати. Зі схожою проблемою на зустріч прийшли і жителі с. Лоза Іршавської ОТГ. Тут приватизували як землі місцевих, так і ділянку, де проводили мотокрос.

Тож доки в районі буде відбуватися розбазарювання земельних ресурсів – не відомо. Та люди обіцяють, будуть боротися за справедливість до останнього.

М-Студіо

 

13 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів