Ужгород підтримує фронт благодійною виставкою-продажем «Для бійців – від митців»

Ужгород підтримує фронт благодійною виставкою-продажем «Для бійців – від митців»
Ікони, живопис, вироби з дерева, кераміку, вітражі, декоровані гільзи можна переглянути й придбати в «Совиному гнізді» аж до Дня Незалежності.

 

Ікони, живопис, вироби з дерева, кераміка, вітражі, декоровані гільзи – усе це можна придбати на шостій виставці «Для бійців – від митців», що відкрилася 11 серпня у «Совиному гнізді» в Ужгороді.

Сама назва виставки пояснює суть проекту «Цим переможемо», у рамках якого вона й відбувається, – прагнуть допомогти фронту, залучивши митців.

Співорганізатор заходу Сергій Колодка розповідає:

– Я – іконописець, і спільно із друзями вирішив допомогти нашим військовим. За час реалізації проекту ми вже зібрали 150 тисяч гривень, тож невдовзі передамо добровольцям тепловізор. Нині тут представлено як роботи іменитих художників, так і аматорів. Була, приміром, ситуація, коли 6-річний хлопчик приніс свій витвір, і його продали одним із перших.

Почали проект зі Львова, та вже побували і в інших містах України. За весь час до організаторів потрапило близько 300 виробів – більшість авторів віддають роботи безкоштовно і навіть не називають конкретну ціну – мовляв, хай організатори просять стільки, скільки вважають за потрібне.

Роботи продаються просто під час виставки, тож колекція щоразу змінюється. До Ужгорода привезли близько сотні творів авторства шістдесяти митців, серед яких і закарпатці. Художник Віталій Слободський разом із дружиною Любов’ю віддають власні полотна на благодійність уже не вперше. Пан Віталій каже: приємно, що так багато авторів і досі залишаються небайдужими – ми з дружиною навіть ціни на свої твори не ставили.

У рамках акції в Ужгороді проведуть низку благодійних заходів. Зі слів організаторів, свої дні з цікавими заходами матимуть закарпатські прикордонники, рятувальники, волонтери, а ГО «Щасливі діти» залучить до малювання малечу.

Бійці АТО організують вечір пам’яті на честь боїв за Іловайськ і запросять послухати фронтові спогади та пісні під гітару. Серед іншого у лотереї буде розіграно експоновані у «Совиному гнізді» твори, а в день закриття виставки, на Свято Незалежності, організатори обіцяють знижку 30 %.

Поглянути на експозицію та допомогти військовим можна до 24 серпня у «Совиному гнізді» (у будні – з 10 до 17 години, у вихідні – з 12 до 20:00).

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

14 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів