Футбольний міжнародний турнір на честь Андрія Гаваші стартує сьогодні на Закарпатті

Футбольний міжнародний турнір на честь Андрія Гаваші стартує сьогодні на Закарпатті
Міжнародний юнацький футбольний турнір на честь легендарного голкіпера, багаторічного керівника Закарпатської обласної федерації футболу, делегата ФФУ, високопрофесійного тренера Андрія Андрійовича Гаваші започатковано у 2014 році з нагоди його 75-річчя.

 

Ініціаторами проведення цих змагань стали керівники ФФЗ Михайло Ланьо та Іван Дуран. Головною їх вимогою був рівень змагань, який мав відповідати заслугам та особистим людським якостям Андрія Гаваші.

Основна мета змагань – покращення рівня підготовки юних футболістів перед стартом чемпіонату ДЮФЛ України серед старших вікових груп.

Перший Міжнародний юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші відбувся з 22 по 26 серпня 2014 року на стадіонах Ужгорода, Мукачева та Ужгородського району.

У віковій категорії U-17 за почесний приз боролися 8 команд, які склали 2 групи. У групі А кращими стали юні футболісти ДЮСШ-15 (Київ). У групі В не було рівних київському «Динамо». Долю фінального матчу вирішив єдиний гол, який приніс перемогу ДЮСШ-15 (Київ).

У підсумку команди посіли такі місця: 1-ше – ДЮСШ-15 (Київ), 2-ге – ФК «Динамо» (Київ), 3-тє – СДЮСШОР Ужгород, 4-те – УФК «Дніпропетровськ», 5-те – ФК «Говерла» (Мукачево), 6-те – «Волинь» (Луцьк), 7-ме – «Божик-Академія» (Ніредьгаза, Угорщина), 8-ме – СДЮСШОР-99 Ужгород.

У віковій категорії U-15 виступило 6 команд, які грали за коловою системою. Перемогу за явної переваги святкували юні футболісти київського «Динамо». На другій сходинці – «Волинь» (Луцьк), на третій – СДЮСШОР-2000 Ужгород. За рискою призерів завершили змагання «Божик-Академія» (Ніредьгаза, Угорщина), «Говерла»-2000 та «Говерла»-2001 (обидві – Мукачево).

Другий Міжнародний юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші відбувся з 24 по 29 серпня 2015 року на кращих футбольних аренах області.

У старшій віковій групі U-17 за коловою системою змагалися 6 команд. Упевнену перемогу здобули юнаки київського «Динамо». Друге місце посіли вихованці донецького «Шахтаря»-99, третє – ФК «Карпати» (Львів), четверте – «Говерла» (Мукачево), п’яте – «Шахтар»-2000 (Донецьк). Замкнули турнірну таблицю вихованці СДЮСШОР Ужгород.

В U-15 матчі проходили у двох групах по 4 команди. У групі А найкраще виступили юнаки донецького «Шахтаря». У групі В – київського «Динамо». Фінальний поєдинок завершися нульовою нічиєю, а в серії пенальті перемогли столичні «динамівці» з рахунком 6:5.

У підсумку команди посіли такі місця: 1-ше – ФК «Динамо» (Київ), 2-ге – ФК «Шахтар» (Донецьк), 3-тє – ФК «Говерла» (Мукачево), 4-те – ДЮСШ-15 (Київ), 5-те – СДЮСШОР Ужгород, 6-те – ФК «Шахтар»-02 (Донецьк), 7-ме – ФК «Карпати»-02 (Львів), 8-ме – СДЮСШОР-02 Ужгород.

Третій Міжнародний юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші пройшов із 22 по 26 серпня 2016 року і зібрав рекордну кількість команд. На старт змагань вийшли 32 команди у двох вікових групах. В U-17 та U-15 команди змагалися за коловою системою в 4 групах. Згідно з Положенням переможці груп виборювали місця з 1 по 4, другі – з 5 по 8, треті – з 9 по 12, четверті – з 13 по 16.

У віковій групі U-17 у фіналі зіграли УФК «Карпати» (Львів) та ОК ім. Піддубного (Київ). Перемогу в напруженому поєдинку здобули кияни з рахунком 2:1. У матчі за 3 місце «Динамо» (Київ) переграв «Шахтар»-01 (Донецьк) 6:0. П’яту сходинку посіли юнаки ФК «Львів», шосту – BRW-ВІК із Володимира-Волинського. На сьомій сходинці – юні футболісти «Скала» (Моршин), восьмій – СДЮСШОР Ужгород, дев’ятій – «Шахтар» (Донецьк), десятій – «Чорноморець» (Одеса), одинадцятій – «Божик-Академія» (Ніредьгаза, Угорщина), дванадцятій – «Мункач» (Мукачево).

В U-15 перемогли юні футболісти донецького «Шахтаря», які у фінальному матчі в серії пенальті здолали однолітків із львівських «Карпат». Трете місце – в юнаків СДЮСШОР Ужгород, четверте – «Динамо» (Київ). На п’ятій сходинці – команда з Німеччини ФК «Бранденбург», шостій – ФК «Львів».

Рівень усіх турнірів був напрочуд високим. Юні футболісти отримали можливість продемонструвати свої кращі якості і цим шансом скористалися сповна.

Міжнародний юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші став найпрестижнішим в Україні у цих вікових групах.

Джерело: ФФЗ

 

14 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів