Виставка фігуративного мистецтва "Лірика Карпат" відкриється в Ужгороді

Виставка фігуративного мистецтва "Лірика Карпат" відкриється в Ужгороді
Ідея виставки, що запрцює 18 серпня в арт-центрі "Галерея Ілько" – це переосмислення своєї міфології та її трактування очима художника.

 

Концепт цієї виставки бере початок з виставки "Несоціалістичний реалізм", яка відбулася в Мистецькому арсеналі в 2013 році. На ній був представлений портрет батька Миколи Шугая, написаний Іваном Ільком в 1957 році в с. Колочава. І цей портрет (портрет, не реконструкція або образ) поєднав два різні світи: з одного боку – світ казки з дитинства, де Микола Шугай був одним з казкових героїв, і абсолютно реальний світ живого персонажу історії, свідком якої і був старий Шугай.

Ця виставка – невеликий начерк глобальної теми переосмислення власної історії та стереотипів, як власних так і нав’язаних. Огляд та перегляд своєї міфології, пошук історичних деталей і фактів. Це мікс правди, моделювання, тролінгу, трансформація їх засобами мистецтва і постійне прагнення до свободи – як особистої, так і творчої.

В рамках виставки пройде спецпроект Олеся Кромпляся "Промка", що представить унікальні та правдиві фотографії військового кореспондента про російсько-українську війну. Ці фото – жорстке документальне підтвердження і теми виставки “Лірика” Карпат”, хоча події, які вони описують, знаходяться далеко від Карпат, але учасниками яких є багато людей з цього краю.

Джерело: zakarpattya.net.ua

 

15 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів