Безробітним закарпатцям пояснили порядок нарахування субсидії

Безробітним закарпатцям пояснили порядок нарахування субсидії
Безробітним громадянам України працездатного віку під час оформлення субсидії зараховується не більше двох прожиткових мінімумів.

 

Про це пише Укрінформ з посиланням на прес-службу КМУ в Facebook.

Зазначається, що величезна кількість українських домогосподарств отримує неофіційні доходи. При цьому, як наголошують в уряді, не сплачуючи нічого в державний бюджет країни, громадяни хочуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг — субсидію — у максимальному розмірі.

Донедавна, інформує Урядовий портал, така допомога надавалася безробітним громадянам, що «не справедливо по відношенню до тих людей, які працюють офіційно, чесно сплачуючи державі податки».

«Тому зарахуванням двох прожиткових мінімумів (з 1 травня 2017 року — 3248 грн) держава вирівнює соціальну справедливість між тими, хто справді потребує підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг, і тими, хто начебто не працює, але на якісь то доходи живе», —  інформує Урядовий портал.

Таким чином, наголошують в уряді, якщо людина працездатного віку не працює, не служить в армії, не вчиться, їй під час оформлення субсидії з 1 травня 2017 року зараховується не більше двох прожиткових мінімумів — 3248 грн.

В уряді уточнюють, що це стосується лише працездатних осіб. Водночас зазначається, що є ті, хто насправді перебуває у складних життєвих обставинах. І тоді комісія при розгляді заяв від таких претендентів на субсидію, якщо згадані обставини дійсно підтверджуються, може встановити згадану державну допомогу з урахуванням одного — 1624 грн, а не двох прожиткових мінімумів.

«Рішення про зарахування двох прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до праці та офіційного працевлаштування. В такий спосіб держава бореться з тіньовою економікою та прихованою зайнятістю», —  йдеться у повідомленні.

 

15 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів