Справжня унікальна перлина на Закарпатті – Дике озеро або Озірце

Справжня унікальна перлина на Закарпатті – Дике озеро або Озірце
Серед смерекового та букового лісу НПП «Синевир»– справжня перлина – Дике озеро або Озірце. Високогірна водойма лежить на північно-східному схилі гори Гропи. Шлях до нього не близький - не один кілометр лісовою стежкою вгору.

 

Однак,ті, хто їх подолав – не розчаровуються. Озеро насправді зачаровує. Біля Дикого озера зведені дві колиби, які слугують туристам на випадок дощу, побачити тут можна і відпочивальників, які прямо на березі розбивають табори. Милуватись цією водоймою можна з усіх боків, адже навколо озера прокладена стежка, що дозволяє обійти його по периметру.

Оскільки місцевість довкола водойми заболочена, на окремих ділянках стежку вкрили дерев’яними дошками. Є тут і два оглядові майданчики. А от купатись в озері категорично заборонено, хоч цим правилом туристи нерідко нехтують. У середньому глибина водойми 10 -15 метрів. Живиться Дике озеро – підземними і дощовими водами.

Ця природна водойма знаходиться на висоті тисячу метрів над рівнем моря, а це на сто метрів вище ніж Синевир. На поверхні водойми – багато плаваючих рослин, які своїм корінням тримаються за вітровальні дерева, що лежать на дні озера. Місцями вони вкрили водойму настілки щільно, що здаються берегом. Та насправді, якщо туди ступити, можна провалитись. Дике озеро з року в рік все більше привертає увагу туристів. Та поки, на щастя , відпочивальники тут свідомі. Навколо водойми сміття не побачити. Варто сподіватись , що і надалі, люди будуть цінувати цей унікальний куточок, де збереглась первозданна природа.

М-Студіо

 

16 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів