Масштаби зібраного з дна "закарпатського моря" сміття і пластику просто вражають

Масштаби зібраного з дна "закарпатського моря" сміття і пластику просто вражають
Якщо природнє озеро Синевир завжди приваблювало туристів своєю загадковістю, то Вільшанське водосховище вражало масштабами. Кілька кілометрів водного дзеркала, де відображались мальовничі Карпати – такою штучна водойма минулої осені. Та, варто було лише глянути на береги, магія зникала. Усю картину псувало сміття. Зараз водосховище без води, її спустили кілька тижнів тому.

 

Воду спустили для чергового профілактичного огляду гідроспоруди, а також щоб саму штучну водойму очистити від сміття. Весь непотріб у водосховище несуть річки та потічки із сіл, що знаходяться вище за течією.

А викидають відходи, здебільшого пластик, місцеві жителі. Сміття захаращує саму водойму, а засмічення пластиком позначається і на роботі гідроелектростанції. А тому, час від часу тут проводять масштабне прибирання.

Власне, цього разу до акції долучились екологи, лісівники, нацгвардійці, волонтери, працівники НПП Синевир, районні адміністрації, комунальні служби. Кількість пластику, яку вдалась зібрати - вражає. Звідси вивезли не одне авто, завантажене відходами. Весь пластик відвезуть у відведені для цього місця. Наступний етап – його утилізація. У допомогу -ось цей прес, який передав національному природному парку «Синевир» угорський підприємець. Ці пляшки спершу пресують, згодом відправлять на переробку.

М-Студіо

Більше сміття – більше негативного іміджу нашого краю в очах Європи

Очільник Закарпаття: Півтори тисячі мішків сміття – це ганьба на всю Україну!

 

16 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів