Головний лісівник проінспектував нову лісову дорогу на Чорну Тису

Головний лісівник проінспектував нову лісову дорогу на Чорну Тису
На самий край Закарпаття наразі доїжджають тільки позашляховики. Там, на Чорній Тисі, температура повітря +12, а за відчуттями всі 8.

 

Увага начальника Закарпатського ОУЛМГ у середу, 16 серпня, була зосереджена на Тячівщині та Рахівщині. Валерій Мурга відвідав гірські райони, аби оцінити роботи з охорони, відновлення лісу та розбудову туристично-рекреаційних об'єктів й будівництво нової лісової дороги.

Майже 250 кілометрів від Ужгорода та 30 - до сусідньої Івано-Франківської області. На самий край Закарпаття наразі доїжджають тільки позашляховики. Там, на Чорній Тисі, температура повітря +12, а за відчуттями всі 8. У повній екіпіровці, в дощ, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга відправився у ліс.

Спецодяг - в цьому випадку теплі жилетки, зелені лісові куртки та берци довелося одягнути й іншим делегатам. Валерій Мурга приїхав у лісовий фонд у великій компанії. З ним були і директор Брустурянського та Ясінянського лісомисливгоспів Михайло Бігун та Василь Теличук, і лісничі Кедринського лісництва Василь Золотар, Турбатського лісництва Дмитро Чуса, Чорнотисянського - Володимир Кувік та Лопушанського - Дмитро Манівчук.

Один з пунктів робочої поїздки - візит на лісові розсадники в Брустурянському лісомисливгоспі, які вкрай стратегічно важливі для лісової галузі. Опісля Валерій Мурга оглянув систему відеонагляду в лісі та як за допомогою відеокамер здійснюється контроль і нагляд в лісовому фонді Плайського лісництва та піднявся у природній заказник загальнодержавного значення «Горгани». Валерій Мурга зізнавався, що вже кілька років мріє побувати у заповіднику, однак завжди бракувало часу.

Опісля Валерій Іванович разом з лісівниками проінспектували хід будівництва нової лісової дороги, яка з'єднає Рахівський та Тячівський райони та суттєво покращить логістику до майбутнього курорту «Свидовець».

«Проект зініційований губернатором краю Геннадієм Геннадійовичем лісівники підтримують. Адже ця дорога зв'яже кілька районів, лісові масиви, які наразі є малодоступними для мандрівників. Починатися вона буде від витоків річки Чорна Тиса біля с.Чорна Тиса і дійде до с.Лопухово в Тячівському районі. Загальна протяжність майбутньої дороги – 25 кілометрів, із яких необхідно прокласти по-новому 11,2 кілометра. нічого, крім користі, від неї немає. Схили долини Чорної Тиси вкриті густими ялиновими лісами. Стрункі дерева у висоту сягають 30 метрів і вище. Поряд із смерекою можна натрапити на ялицю, бук, граб та, навіть, на тис ягідний, якому Тиса завдячує своєю назвою. Ця місцевість дає притулок великій кількості копитних і ще в лісі можна зустріти бурого ведмедя, який залишився зараз лише в Карпатах.  Будівництво нової лісової дороги через пейзажні краєвиди - це хороший проект», - відзначив Валерій Іванович.

Як раніше зазначав голова Закарпаття Геннадій Москаль, дорога буде вкрита гравієм, із боків зроблять водовідведення, нею зможуть проїхати звичайні легкові автомобілі, так само, як зараз їдуть лісовою дорогою, прокладеною минулого року між Колочавою й Німецькою Мокрою. Нова дорога згодиться не тільки для розвитку «Свидовця», а й для мешканців Усть-Чорнянського та Ясінянського кущів. Котрим, щоб потрапити один до одного в гості, зараз доводиться робити величезний гак завдовжки 150 кілометрів.

Підводячи підсумок візиту, Валерій Мурга в цілому залишився задоволений якістю роботи з лісовідновлення, охорони лісу від браконьєрів та будівництва лісової дороги.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

17 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів