Півтора десятка посадовців-хабарників різного рівня вивели на чисту воду в Закарпатті

Півтора десятка посадовців-хабарників різного рівня вивели на чисту воду в Закарпатті
Це — заслуга Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

 

З початку року працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали на місці злочину 15 посадовців області різного рівня, які мали намір незаконно збагатитись за рахунок отримання хабарів від громадян на загальну суму 287 тисяч 550 гривень. Всім затриманим повідомлено про підозру.

Цього року намагався використати своє службове становище голова міської ради, який спільно із своїми колегами брав гроші за надання в оренду земельних ділянок та погодження дозвільної документації на розміщення малих архітектурних форм.

На місці злочину правоохоронці спіймали депутата обласної ради. Чоловік скористався тим, що перебував на посаді в державній виконавчій службі та незаконно зняв обмеження на передання права власності на транспортний засіб.

Керівник одного із відділів РДА області мав намір отримати неправомірну вигоду за виготовлення дозвільних документів на будівництво житлового будинку, однак був затриманий працівниками УЗЕ.

В управлінні Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області правоохоронці теж задокументували факт хабарництва. Чиновник вимагав та одержав неправомірну вигоду за виготовлення дозвільних документів для будівництва житлового будинку.

Один із сільських голів Тячівського району отримав неправомірну вигоду за надання дозволу для розміщення об’єктів реклами на земельній ділянці, яка знаходиться в межах населеного пункту.

Керівник військового полігону, хотів отримати вигоду за надання дозволу на заготівлю та вивіз деревини, що знаходиться на території зазначеного полігону.

Затримано на місці злочину посадовця, який брав грошові кошти за безперешкодне ввезення із Словацької Республіки на територію України номерних агрегатів до транспортних засобів без відповідної реєстрації та розмитнення.

Затримано директора одного закарпатського товариства сприяння обороні України за вирішення питання щодо здачі позитивного іспиту та відкриття категорії «С» та «Е» водійських прав.

Викриваються працівниками управління і хабарники та корупціонери у сфері освіти. Так, нещодавно було затримано при одержанні неправомірної вигоди директора Закарпатського базового державного медичного коледжу, який вимагав та отримав гроші від місцевого мешканця за зарахування абітурієнтки на навчання. Його колегу, викладача, доцента кафедри військової підготовки УжНУ кандидата юридичних наук, було затримано при одержанні хабара від студента за успішну здачу іспитів.

Посадовець-медик вимагав хабар у інваліда 3-ї групи за оформлення відповідних документів про лікування, з подальшим направленням на медико-соціальну експерту комісію для отримання певної групи інвалідності.

Завдяки вдалому проведенню комплексу заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією, задокументовано злочинну схему систематичного вимагання та отримання неправомірних вигод службовими особами одного з пунктів пропуску Закарпатської митниці ДФС, які вимагали гроші кошти від громадян області за ввезення на територію України товарів та агрегатів до транспортних засобів без належного митного оформлення.

Як зазначив начальник Управління Андрій Іванків: «Тільки завдяки щоденній кропіткій роботі, збору та перевірки інформації, вчасного документування, вказані особи затримані працівниками служби, щоб понести передбачене законом покарання за вчинення злочинів вказаної категорії».

Звертаємо увагу мешканців та гостей Закарпатської області, що в разі вимагання від Вас хабарів просимо негайно повідомляти Управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ Нацполіції за телефоном: (099) 763-00-36 або за адресою: м. Ужгород, вул. Можайського, 3.

Управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НПУ

 

18 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів