50 відтінків меду на фестивалі в Ужгороді

50 відтінків меду на фестивалі в Ужгороді
Ужгород вдруге за цей рік запрошує усіх містян на медовий фестиваль. Цього разу 50 медових відтінків презентує Фестиваль закарпатського меду «Медовий Спас».

 

Чи звертали ви увагу, скільки відтінків смаку та кольору вбирає у себе справжній мед? Золотистий, бурштиновий, кавовий, жовтий, попелясто-білий, багряний… – усе це про мед, представлений на фестивалі в Ужгороді. Традиційний продукт для ласунів і прибічників здорового харчування може бути виключно солодким, з гірчинкою, кислинкою, з фруктовим або квітковим післясмаком, рідким, густим, в′язким або ж взагалі твердим.

Окрім самого меду та продуктів бджільництва на «Медовому Спасі» можна знайти й натуральну медову косметику, зокрема медове мило. А якщо комусь захочеться не лише мед смакувати, але й виробляти, то на фестивалі досвідчені пасічники розкажуть про новітні технології і покажуть устаткування для того, аби бджоли стали для вас надійними партнерами.

Найцікавіше питання, звичайно, про цінову політику. Вона демократична, різноманітна, розрахована на будь-який бюджет і доволі конкурентна щодо ринкових цін. Отож стартує ціна за літр закарпатського меду від 130 гривень (квітковий, різнотрав′я), середня вартість – 160-200 гривень (різноманітні медові мікси, акація тощо). А ось найдорожчий мед традиційно гірський, вартість його – від 200 гривень за літр. Продавці наголошують, що ціна обґрунтовується локацією, де розташовується пасіка, труднощами догляду за нею та охорони.

А щодо привабливих баночок з різноманітними екзотичними фруктами та горішками, то тут важливо знати, що у більшості своїй ці продукти до меду жодного відношення не мають. Там переважно використовують інші консерванти, зокрема патоку і глюкозний сироп. Та від того яскраві ласощі не втрачають ані своєї привабливості, ані смаку.

Подивитися, посмакувати і придбати додому запас меду можна в Ужгороді біля «Совиного гнізда» від сьогодні і до неділі включно, а завтра, на Яблучний Спас, медову продукцію запропонують ще й освятити. Отож долучайтеся і пам′ятайте – де меди, там нема біди!

uzhgorod.net.ua

 

18 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів