В УЖГОРОДІ ВІДБУДЕТЬСЯ МІЖНАРОДИНЙ ТУРНІР З ГАНДБОЛУ

25 серпня відбулося засідання Ужгородського прес-клубу реформ на тему "Перспективи розвитку гандболу в області та підготовка до чемпіонату України серед жіночих команд". Йшлося також про міжнародний турнір, що відбудеться наприкінці тижня в Ужгороді.

 

Цими днями в Україні розпочина?ться великий гандбольний сезон. Долучитися до нього власним турніром вирішила і знаменита закарпатська жіноча команда ?Карпати? ? призер чемпіонатів СРСР та України, учасник ?врокубків. Основний склад команди ? студенти Ужгородського національного університету, тому й назву її цьогоріч було змінено на ?Карпати-УжНУ?. Міжнародний турнір, що відбудеться в Ужгороді 27-29 серпня, присвячено 60-й річниці найстаршого у краї вузу, а ректора УжНУ Миколу Вегеша гандболістки ?Карпат? називають своїм хрещеним батьком, ? розповів прес-аташе команди Юрій Ляхович.
Минулий сезон, як повідомив віце-президент команди ?вген Шерегій, команда завершила на 5 місці. При чому усі матчі дівчата відіграли одним складом, без замін. Сьогодні команда поповнилася новими гравцями і наразі активно трену?ться, аби досягти поставленого тренерами завдання ? посісти призове місце у чемпіонаті України. Більше того, головний тренер команди Сергій Новіков запевнив журналістів, що до 2008 року ?Карпати-УжНУ? досягнуть ?вропейського рівня майстерності і стануть базовою командою для національної збірної. Першими кроками для досягнення такої мети тренери вважають організацію вже згадуваного гандбольного турніру. Його учасницями стануть імениті сильні команди ?Россільмаш? (Росія), ?Дін? (Сербія і Чорногорія), ??вента? (Словаччина).
Головний суддя турніру Микола Зорін попри радість за успіхи закарпатських гандболістів висловив невдоволення з того приводу, що при обласній школі вищої спортивної майстерності досі нема відділу гандболу, який вважа?ться найуспішнішим видом спорту для Закарпаття. Натомість ректор УжНУ Микола Вегеш пообіцяв відкрити окрему відповідну кафедру при університеті. Ректор також запевнив, що всіляко сприятиме команді та її керівництву, вуз фінансово підтримуватиме участь у змаганнях, організовуватиме відпочинок спортсменів.
Фахівці гандболу з прикрістю повідомили, що місцеві бізнесмени поки не наслідують дії менеджерів бізнес-структур інших країн, не розуміють ефективність капіталовкладень саме до царини спорту. На місцевих змаганнях майже відсутні рекламні стенди, командам важко отримати спонсорську підтримку.
?Бренд закарпатського спорту повинен існувати, ? сказав Юрій Ляхович. ? ?Карпати-УжНУ? у свою чергу ?триматимуть марку? закарпатського професійного гандболу та відроджуватимуть його славу?.
Офіційне відкриття міжнародного гандбольного турніру ?Кубок УжНУ? відбудеться у суботу, 27 серпня о 17.30.

 

25 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів