Діти з Чехії завітали на екскурсію до рятувальників Воловеччини

Діти з Чехії завітали на екскурсію до рятувальників Воловеччини
21 серпня до рятувальників державного пожежно-рятувального поста смт Нижні Ворота завітали незвичайні гості. На екскурсію до них приїхали дітки з м. Пршелоуч Пардубицького краю Чеської Республіки. Вони наразі відпочивають у Закарпатському еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді «Арніка».

 

Цей візит - продовження співпраці між керівництвом Управління ДСНС України у Закарпатській області та пожежниками-добровольцями Пардубицького краю. Так, у минулому році 10 закарпатських дітей мали можливість відпочити у  пожежному таборі м. Здераж Чеської Республіки. Цьогоріч можливість дізнатись більше про Закарпатський край та його пожежних-рятувальників дісталась 10 чеським дітям.

Рятувальники розповіли малечі про автомобілі, які знаходяться на озброєнні у вогнеборців та показали, як працює професійне спорядження. Мовний бар’єр між «екскурсоводами-вогнеборцями» та гостями з Чехії не став на заваді, адже рятувальники не тільки розповідали, а й показували в дії як використовують той, чи інший інструмент. Окремою темою для бесіди стало в’язання вузлів. Фахівці ДСНС дали майстер-клас по зав’язуванню простих вузлів, до прикладу, прямий чи то морский вузол та показали більш складні: академічний, штоковий та вузол провідника.

Наостанок всі діти змогли відчути себе вогнеборцями та спільно з професіоналами ДСНС загасити умовну пожежу за допомогою пожежного ствола.

«Ці дітки як ніхто інший розуміють тематику пожежної справи, адже їх батьки є членами пожежної спілки і у майбутньому вони також стануть добровольцями-вогнеборцями. Така практика є не тільки корисною, адже окрім нових вражень та знань, діти обох країн отримують найцінніше – знайомство та дружбу. У подальшому, це дозволить їм продовжити нашу співпрацю між країнами, що започаткована зараз», – зауважив Мартін Махачек, член ради Пардубицького краю, голова Чеського пожежного об’єднання міста Пршелоуч.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

21 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів