На Мукачівщині села не можуть визначитися – об’єднуватися, чи ні

На Мукачівщині села не можуть визначитися – об’єднуватися, чи ні
Чимало жителів Павшина у неділю 21 серпня прийшли віддати голос за долю свого несеного пункту. Селу Павшино, а також Жнятину, Нижньому Коропцю, Форношу, Чомонину, Серні, Баркасову, Пістрялову, Гаті, Чікошу та Горонді запропонували утворити об’єднану територіальну громаду з центром у селі Дерцен.

 

Спершу Іван Дем’янчук розповів присутнім про успіхи Закарпатських населених пунктів після об’єднання. Зрештою і це не вплинуло на позицію місцевих, які бачать село Павшино тільки в тандемі з Мукачевом. Мовляв відстань до Дерцена набагато більша ніж до міста, до того ж там немає належної інфраструктури. 

Після довготривалої галасливої дискусії присутні своє рішення підтвердили офіційно і одноголосно відхилили пропозицію об’єднуватися із сусідніми селами в громаду з центром у селі Дерцен. 

Як вважає директор закарпатського «Центру розвитку місцевого самоврядування» рішення жителів Павшина логічне і цілком обґрунтоване. 

За словами Івана Дем’янчука, законопроект про об’єднання із містами обласного значення вже розроблений, його мають розглянути на сесії Верховної ради вже восени. До того часу, як кажуть жителі Павшина, не прийматимуть жодних пропозицій про об’єднання із сусідніми населеними пунктами.

М-студіо

 

21 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів