Неприбуткове майно органів влади на Закарпатті зможуть продавати на електронному аукціоні

Неприбуткове майно органів влади на Закарпатті зможуть продавати на електронному аукціоні
Сьогодні, 22 серпня, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав меморандум про співпрацю з Державним підприємством «СЕТАМ», що займається реалізацією арештованого майна.

 

З метою підписання Меморандуму на Закарпаття завітав ініціатор такої співпраці гендиректор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

«Ми розпочали кампанію із залучення органів місцевого самоврядування до продажу того майна, яке знаходиться у них на балансі через систему чесних і відкритих електронних торгів «СЕТАМ», для того, аби вони могли залучати додаткові кошти і використовувати їх на потреби громади. Ми сподіваємося, що допоможемо Закарпатській області реалізувати непрофільні активи і заробити додаткові гроші», – зазначив під час зустрічі у камінній залі облдержадміністрації Віктор Вишньов.

«СЕТАМ» пропонує своїм партнерам, до яких сьогодні долучилася й Закарпатська ОДА, електронний аукціон, на який виставляють своє майно органи місцевого самоврядування. Потім на платформу заходять учасники, сплачують гарантійний внесок і торгуються за об?єкт.

«Ми вже маємо позитивний досвід реалізації подібних об?єктів у кількох областях України, і на сьогоднішній день розширюємо коло наших замовників. Так, ми допомогли Івано-Франківській облраді продати автотранспорт, який знаходиться у них на балансі. Ці авто кілька разів не змогли продати через регіональні біржі, а нам вдалося їх продати та ще й підняти ціну на 10%...», – наголосив Віктор Вишньов.

Що ж можуть продати за допомогою електронного аукціону органи місцевого самоврядування? Йдеться, зокрема, про нерухомість, автомобілі, неліквідні об?єкти і навіть металобрухт, який знаходиться на балансі органу місцевої влади.

«Тобто це те, що не приносить прибутку і, більше того, потребує додаткових коштів на утримання, охорону…», – додав Віктор Вишньов.

За менше, ніж два роки, ДП «СЕТАМ» продало майна на 3 мільярди гривень, водночас держава отримала з цих продажів понад 300 мільйонів гривень прибутків.

Сьогодні ж в Ужгороді відбудеться безоплатна передача транспортних засобів для потреб військових.

«Це автомобілі з числа арештованого майна, яке стягується у дохід держави», – зазначив Віктор Вишньов.

uzhgorod.net.ua

 

22 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів