Герої не вмирають!

Герої не вмирають!
Сьогодні на Закарпатті правоохоронці вшановують загиблих колег.

 

- 17 років минуло, але наче вчора… Рана в серці досі не загоїлась, а сліз ніяк не зупинити … І кажуть мені рідні: «Мар’яно, живи, відпусти!» Та я не можу… Досі не змирилася, - розповідає і знову плаче, як тоді, коли почула «Іван – помер».

Пані Мар’яна Мишко - дружина працівника Державної служби охорони Закарпаття. Її чоловік - герой. Він побачив пожежу і пішов рятувати тих, хто опинився у полоні чадного газу. І врятував, однак це стало останнім подвигом чоловіка. Задихнувся. Всі ці 17 років пані Мар’яна живе одна та виховує двох їх дітей.

- Мій старший син - він викапаний Іван! Чесно. Але схожий не тільки ззовні, а й характером. Він трохи пам’ятає батька, хоч і мав тоді 4 роки, і знаєте, пішов служити в поліцію… Ой, як я цього не хотіла. Та чи в праві я вирішувати за нього? Каже, що хоче бути, як тато - захищати громадян, - розповідає пані Мар’яна.

Нині вона прибула до Ужгороду з гвоздикою в руках. Сьогодні тут, біля пам’ятника загиблим міліціонерам, людно. Десятки правоохоронців прийшли вшанувати колег.

- Вічна пам'ять та блаженний покій, - розпочали із молитви. Згадати незлим тихим словом правоохоронців прибуло чимало жителів краю, представники влади, взяли участь у поминальних заходах і працівники поліції охорони в Закарпатській області.

- Сьогодні в області майже 20 працівників ОВС, що загинули під час виконання своїх обов’язків. Як це не прикро, 4 у героїчному, але чорному списку – працівники саме нашої структури… Але вони героїчно захищали спокій громадян та, на жаль, так же героїчно і полягли. Ми не маємо права забувати цих людей, - розповів в.о. начальника відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони Закарпаття Олександр Кулик.

Після божественної літургії під сумну мелодію у виконанні поліцейського оркестру присутні поклала квіти до підніжжя пам’ятника. А далі звучав гімн України та пролунали переможні постріли в небо.

Низький уклін рідним померлих правоохоронців, які через свою самопожертву не згинули навічно, а стали духовним прикладом для молодого покоління української поліції! Герої не вмирають!

Управління поліції охорони в Закарпатській області

Ужгород вшанував пам'ять працівників органів внутрішніх справ

 

22 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів