Віктор Балога запропонував будівельникам об’єднатися в асоціацію

Бо вважає, що таке утворення могло б їх згуртувати

 

Таким чином можна уникнути багато питань, з якими вони стикаються у роботі.
Загалом, під час наради обговорювали стан та розвиток будівельної галузі області. Як повідомив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Леонід Парфенюк, на сьогодні 45 об??ктів області недобудовані. У більшості з них стан документації (там, де вона ?) незадовільний для проведення робіт. Часто вартість будівництва завищена, використовуються застарілі технології.
Щодо фінансування в будівельній галузі, то за словами Леоніда Парфенюка, воно недостатн?. Наприклад, з передбачених на цей рік майже 11 мільйонів гривень осво?но лише 703 тисячі, що становить 6 відсотків. Причиною цього ?, перш за все, ненадходження коштів та затримка прийняття відповідних постанов Кабінетом Міністрів.
У свою чергу, керівники будівельних організацій, зокрема приватних, скаржилися на заборгованість, яка існу? на сьогоднішній день перед ними за роботи на так званих ?бюджетних? об??ктах. На початок серпня ця цифра становила 13 мільйонів 400 тисяч гривень. Віктор Балога запевнив, що ці борги поступово будуть погашені, не зважаючи на те, що накопичені вони переважно за часів попередньої влади.
Серед іншого, йшлося і про те, що будматеріали завозяться з інших областей, а це познача?ться на їх ціні, і про недостатність кваліфікованих кадрів.
Наприкінці голова ОДА наголосив на необхідності співпраці влади з будівельними організаціями та зазначив, що особисто докладе максимум зусиль до розбудови Закарпаття.

Прес-служба ОДА

 

26 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів