Фільм закарпатця покажуть у конкурсній програмі Другого Канівського міжнародного кінофестивалю

Фільм закарпатця покажуть у конкурсній програмі Другого Канівського міжнародного кінофестивалю
Про це повідомляють його організатори.

 

Новий фільм закарпатського режисера В'ячеслава Бігуна «Між пеклом і раєм» екранізує боротьбу звичайних українців за свої права заради дітей. Спраглі справедливості жителі колись райського місця на Сокальщині, біля хат яких виростає індустріальний монстр-забруднювач і  терикон, намагаються вивести на чисту воду державу в першій українській екологічній справі в Європейському суді з прав людини.

Фільм, створений за матеріалами справи Євросуду «Дубецька та інші проти України», вже відзначено як «Кращий документальний фільм» та за «Кращу операторську роботу» на Бердянському кінофестивалі «Зоряне містечко», продемонстровано на кількох кінофестивалях. Матеріали фільму, які зацікавлять глядача, вже доступні у мережі.

Перший Канівський міжнародний кінофестиваль у 2016 році відзначив дві стрічки режисера: «Пенальті правосуддя» (оригінальний фільм про права людини) та «Найближчі до Бога» (про сімейне жертвоприношення нової європейської війни).

Нагадаємо, що в 2017 році В'ячеслав Бігун став мільйонером за кількістю онлайн-переглядів. Кадри фільму «Мати. В ім’я мільйонів» переглянули в 247 країнах і територіях світу. Загалом стрічки режисера, частину яких представлено у вільному доступі, з 2014 року витримали більше 100 показів і здобули близько 30 нагород. Найбільш продуктивний український кінорежисер за даними каталогів «Українські фільми», виданих Держкіно у 2015 та 2016 роках, та Міжнародної кінобази (IMDb), В’ячеслав Бігун неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.

 

22 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів