Полісмени Закарпаття перейняли мобільний досвід "донецьких"

Полісмени Закарпаття перейняли мобільний досвід "донецьких"
Сьогодні, 23 серпня, Нацполіція у Закарпатській області презентувала багатофункціональне нове програмне забезпечення, яке спростить спілкування правоохоронців та громади. Його розробляли та тестували на території області більше місяця.

 

Офіційний запуск додатку «Поліція 102» відбувся в ГУНП в Закарпатській області, його представив особисто начальник поліції краю Роман Стефанишин. Крім цього, на презентації був очільник поліції Донеччини Віталій Невгад, щоправда, його присутність забезпечувалася в режимі «телемосту» з Маріуполем.

Роман Стефанишин наголосив, що даний мобільний додаток добре зарекомендував себе на Донеччині та відсьогодні доступний і на території Закарпаття.

«Додаток запущено спільно з донецькими колегами в рамках програми «Схід і Захід разом». Робота програмного забезпечення працює згідно з чинним законодавством, а сам додаток є власністю Національної поліції України», – розповів Роман Стефанишин.

Заступник начальника управління інформаційної підтримки та координації поліції «102» ГУНП в Донецькій області Денис Пефтієв, який на даний момент перебуває на Закарпатті та очолює групу спеціалістів, що тестує додаток, розповів про всі його переваги. Правоохоронець розпочав з того, що «Поліція 102» є абсолютно безкоштовним додатком, який без проблем можна знайти у «Play маркет» та «App Store». Заповнення анкети, за словами Дениса Пефтієва, є простим, а після цього програмне забезпечення можна одразу використовувати.

«Поліція 102» в першу чергу є швидким повідомленням про правопорушення. Додаток дає можливість поліції відстежити місцезнаходження заявника та максимально оперативно відреагувати на виклик, крім цього, власник такої програми може сфотографувати правопорушника і одразу переслати світлину правоохоронцям. Програму можна використовувати і для перевірки номерів автомобіля: просто запустити її та долучити фото номерів транспортного засобу. Вона одразу повідомить, якщо машину було викрадено. Всі ті, хто встановив новинку на смартфон, зможуть використовувати її переваги у власних інтересах, а саме встановити територію можливих переміщень своєї дитини. Програма одразу повідомить батькам, якщо діти задумають прогуляти школу чи піти в заборонені для них місця. При цьому стежити за переміщенням своїх дітей можна буде без інформування про це поліції.

Після пояснення теорії працівники поліції перейшли до практики: в режимі реального часу було змодельовано ситуацію викрадення дитини. Дівчинку, яка мала на телефоні додаток «Поліція 102», посадили у невідому для неї машину, вона натиснула «тривожну кнопку». Від отримання сигналу і до затримання патрульними підозрюваного пройшли лічені хвилини.

Начальник ГУНП в Донецькій області Віталій Невгад розповів, що на території їх обслуговування цією програмою активно користуються дві тисячі людей. Правоохоронець наголосив, що робота над додатком ведеться постійно і він серйозно вдосконалюється.

На презентації наголосили, що «Поліція 102» може працювати лише на смартфонах і не є заміною звичайного виклику поліції, але в такий спосіб комунікація з громадою стає ближчою до людей, зрозумілішою та доступнішою. До кінця презентації на телефонах журналістів програмне забезпечення було не лише встановлене, але й протестоване.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

23 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів