Закарпатець Іван Мучичка — костоправ від Бога!

Закарпатець Іван Мучичка — костоправ від Бога!
До нього їдуть хворі не тільки з усього Закарпаття, із Західної України, а й з-за кордону.

 

Завідувача амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Страбичово Мукачівського району Івана Мучичку називають костоправом від Бога. До нього їдуть хворі не тільки з усього Закарпаття, із Західної України, а й з-за кордону. Адже начувані про незвичне вміння Івана Йосиповича допомагати: – за лічені хвилини вправляє хребти, лікує остеохондроз, сколіоз, грижі (кили), ставить на ноги, здавалося б, безнадійних.

Рідна баба п’ятою вставляла диски

У кабінеті Івана Мучички на видному місці красується великий портрет відомого на увесь світ костоправа Миколи Касьяна (до речі, його ім’я занесене до Книги рекордів Гіннеса). Іван Йосипович, вловивши мій зацікавлений погляд, відразу пояснює: «Це Касьян подарував мені після стажування у нього. І наказав, щоб почепив, – спеціально приїде подивитися. Але він не встиг тут побувати».

Виявляється, Іван Мучичка був учнем Миколи Касьяна, яких той відбирав надзвичайно прискіпливо. А до того Іван Йосипович працював невропатологом. Колеги помітили, що його руки дуже чутливі. І порадили поїхати до бабки-костоправки у Молдову. Надія Макарівна показала кілька прийомів, які почав застосовувати у лікуванні. Можливо, такий дар Івану Мучичці передався від рідної баби – вміла п’ятою вставляти диски хворим. Ще малим бачив, як вона це робить, проте не цікавився.

Згодом Івана Мучичку офіційно відрядили на стажування до знаного Миколи Касьяна на Полтавщину. Із п’ятнадцяти бажаючих перейняти науку костоправ лишив усього трьох.

– Кожен мав «прочитати» хребет хворого, – згадує Іван Йосипович. – Відразу казав «до побачення», коли бачив, що людина чи лінива, чи просто хоче заробляти гроші. Залишив мене та ще двох чоловіків – з Тернополя і Вітебська. Стажування проходило два місяці. Касьян був різким, але добродушним.

Згодом лікар Мучичка вдосконалював методику у Трускавці у відомого на увесь світ мануального терапевта Володимира Козявкіна, який допомагає дітям-церебральникам. Також – і в Інституті післядипломної освіти імені Шупика.

– У Касьяна я навчився працювати мануалом, але не знав, чому саме так, а у Козявкіна вже знав, що роблю, – зізнається Іван Йосипович.

Поставив на ноги священика – і ринули тисячі італійців

Відтоді вже тридцять років Іван Мучичка практикує як мануальний терапевт. Вправляє хребти, диски, лікує остеохондроз, сколіоз, грижі. Пацієнти позбуваються хвороби за п’ять сеансів, які тривають лічені хвилини. Бувало чимало випадків, коли привозили людину нерухому, а Мучичка ставив її на ноги.

Біля кабінету лікаря завжди людно. Чи не усіх пацієнтів записує у спеціальний зошит, який веде десятиліттями. Їдуть зі Львівщини, Волині, Прикарпаття, Житомирщини, Києва, Кривого Рогу, також і з-за кордону: Угорщини, США, Німеччини, Словаччини, Австрії, особливо багато пацієнтів з Італії.

На початку 2000-их через фінансову скруту, коли місяцями не виплачували зарплати, Іван Йосипович подався на два роки на заробітки в Італію, адже мав потурбуватися про дружину і трьох дітей.

– Багато моїх колег змушені були наймитувати, а мені пощастило, бо я там займався мануальною терапією, – розповідає Іван Йосипович. – Одним із перших пацієнтів в Італії був священик. Я пролікував йому хребет – і він став на ноги. Коли в церкві люди побачили, що він ходить, до мене ринули тисячі італійців…

Пацієнти називали його доктором Джованні. Деякі з них досі телефонують, вітають зі святами. В Італії пропонували залишатися працювати, та Іван Йосипович хоче жити в Україні. Багато італійців приїздить на Закарпаття спеціально до лікаря Мучички. Хто дізнався про нього ще з тих часів, хто почув тепер від наших заробітчан.

Остеохондроз – хвороба століття

– Найчастіше до мене звертаються з остеохондрозом, – каже Іван Йосипович. – Вважаю, що це хвороба ХХІ століття. Наші діди на остеохондроз не хворіли, бо важко працювали і мало їли. А ми маємо малорухливий спосіб життя, надмірне харчування, зокрема вживаємо багато штучної їжі. Щось важке піднімеш – і хребет дає збій.

Іван Мучичка приймає хворих, які мають при собі висновок комп’ютерного томографа, рентген-знімок, особливо якщо це старший пацієнт. Без медичних висновків не ризикує працювати з кістками, щоб не зашкодити. Не приймає маленьких дітей, адже ще Касьян радив не працювати з малечею, щоб «не поламати». Є пацієнти, які приїздять кожні півроку, щоб закріпити результат. Варто зазначити, що для мануальної терапії є протипоказання: туберкульоз кісток, рак, остеопороз, мієломна хвороба.

– 80 відсотків хворих залишаються задоволеними, – каже Іван Йосипович. – Всіх може вилікувати Всевишній, а лікар – як вдасться.

Олена ПАВЛЮК, Закарпатська область

Фото автора

Поради Івана Мучички:

* Не піднімати предметів, тяжчих за вагу тіла. В інакшому випадку може зрушитися хребець, з’явитися грижа (кила).

* Щоб мати міцні хребет і поперек, щоранку робіть фізичні вправи та гімнастику. Бажано розкачувати м’язи попереку та хребта. Якщо вони будуть мати здоровий тонус, то утримуватимуть хребет, як струни гітару.

* Ведіть рухливий спосіб життя, вживайте здорову їжу, не лінуйтеся віддавати калорії.

Джерело: ВісниК

 

24 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Елена Грусс 2019-11-04 / 20:43:26

    Прошу надатиНомер телефону для записку на притом до Ивана Мучички

  2. ольга 2019-10-28 / 13:27:53

    будь_ласка хто мае контакт на лікаря і скільки коштуе сеанс?

  3. Вита 2019-06-16 / 11:11:04

    Я хотела бы связаться также и записаться на прием. Как это можно сделать.Проконсультироваться. тел.0669068684

  4. Марія 2019-05-26 / 21:36:56

    Як можна зв'язатися з ним?

  5. Тетяна 2019-05-07 / 12:43:38

    Як з ним можна зв'язатися, дуже потрібно. 0975835402

  6. Любов 2019-03-06 / 10:43:41

    Як можна записатись на прийом? Дайте будь ласка відповідь 0966816984

  7. Любов 2019-03-06 / 10:41:37

    Потрібна допомога пана Івана!!!

  8. Вікторія Левицька 2019-02-18 / 14:56:30

    Як зв'язатися з вами.

  9. Саша 2018-11-09 / 22:29:48

    Як і де до нього записатися