"Останній солдат": документальна стрічка Олександра Гавроша та В’ячеслава Бігуна

"Останній солдат": документальна стрічка Олександра Гавроша та В’ячеслава Бігуна
Наразі триває активний процес зйомок. Перед офіційною прем’єрою ми вирішили дізнатись більше про фільм у Олександра Гавроша.

 

– Цього року минає 600-річчя села Дубрівки Ужгородського району. Кожне наше село по-своєму унікальне, але для мене Дубрівка дорога тим, що це – рідне село мої мами. Звідти походить вся моя родина по маминій лінії. Тому коли нинішній сільський голова Роман Василиндра запропонував мені зробити творчий проект до великого ювілею, я з радістю погодився. На початку вересня має вийти друком цікаве видання "Дубрівка колись і тепер", на яким я вже працюю кілька місяців.

Під час роботи над книжкою довелося познайомитися з багатьма дубрівчанами. Так виникла ідея зняти документальний фільм про найстарішого мешканця села Юрія Куруца, якому нині йде вже 92-й рік. Це людина важкої долі, інвалід війни, але він випромінює неймовірну світлість. Своїм задумом я поділився з відомим закарпатським режисером В’ячеславом Бігуном, який якраз спеціалізується на документальному кіно. Попри величезну зайнятість, бо він одразу працює над кількома стрічками, Славко таки приїхав у Дубрівку, і ми почали роботу на фільмом. Наша ідея – через долю однієї людини показати долю всього Закарпаття. Напевно, це буде перший фільм про Дубрівку за всю її історію. Сподіваємося показати стрічку під назвою "Останній солдат" на урочистостях з відзначення 600-річчя села, – каже Олександ Гаврош.

Varosh

 

24 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів