Ковчег з мощами Миколая Чудотворця переданий на вічне зберігання у жіночий монастир на Закарпатті

Ковчег з мощами Миколая Чудотворця переданий на вічне зберігання у жіночий монастир на Закарпатті
Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) передав на вічне зберігання в Вознесенський жіночий монастир на Закарпатті ковчег з мощами одного з найшанованіших святих в Православному світі - святителя Миколая Чудотворця.

 

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, митрополит Антоній подарував святиню монастирю в день свого 50-річчя. Митрополит Антоній народився в селі Чумальово Тячівського району на Закарпатті, з дитинства разом з батьками відвідував Вознесенський монастир.

"У цей день я передаю частку мощей святителя Миколая Мирлікійського монастирю, в якому я виріс духовно, для того щоб святитель молився про цю землю і про всіх її боголюбивого людей. Сьогодні найважливіша подія за всю історію монастиря. Предстоятель нашої Церкви очолив тут службу. Сьогодні тут багато людей, вони прийшли помолитися за Україну. ми молимося, щоб Господь змилувався над нами і дав нам мир, щоб ми всі побачили розквіт нашої Батьківщини", - сказав митрополит Антоній.

ПредстоятельУкраінской Православної Церкви митрополит Онуфрій нагородив митрополита Антонія правом носіння другої панагії. "Ви - мій помічник, боголюбивий, надійний. Нехай Господь Вас береже!", - сказав митрополит Київський і всієї України.

Микола Чудотворець відомий як швидкий помічник, покровитель дітей, мореплавців і мандрівників, захисник безневинно обмовлених.

 

25 серпня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів