Що нового очікує на учнів та вчителів у школах з 1 вересня?

Що нового очікує на учнів та вчителів у школах з 1 вересня?
Вже зовсім скоро перше вересня, і для школярів, і для вчителів Міністерство науки України підготувало досить багато різних нововведень. Звичайно, одне з головних – 12 річне навчання в школах.

 

До цього потрібно підготуватися, як і учням, так і тим, хто буде їх вчити.

Ця реформа має на увазі під собою не тільки додатковий рік в школі, але і те, що тепер навчальні заклади отримають автономію, і будуть регулюватися на місцевому рівні. Тепер в школах можна буде формувати і навчальні програми, і вибирати різні методики. Але і крім цього, у 2017 році є досить багато різних нововведень, про які ми хотіли вам розповісти.

Тепер у школах не буде звичайних дощок успішності або не успішності. А вчителі тепер не зможуть говорити оцінки перед усім класом. Учні будуть особисто дізнаватися свої бали. Так що, так званого, рейтингу успішності тепер просто не буде.

Так, першокласники не будуть отримувати ніяких оцінок взагалі. У другому класі перші пів року, оцінок так само не буде, далі – за рішенням місцевої педагогічної ради.

Крім цього, вчителі тепер не будуть оцінювати каліграфію, але школярі все одно повинні будуть писати акуратно та розбірливо.

Тепер вчителі не будуть використовувати червоні чорнила в зошитах. Так що всі помилки будуть показані звичайноїю синьою або чорною ручкою.

До речі, підписувати зошити тепер можна буде як завгодно, головне щоб це було акуратно і зрозуміло вчителю. А всі помилки, які були виправлені самою дитиною, не впливатимуть на оцінки за завдання.

І найголовніше для школярів – тепер на канікули вони будуть йти без величезної кількості домашнього завдання. І, до речі, вчителям потрібно буде пройти переатестацію. Якщо вона буде успішною для них, то і зарплата зросте на 20 відсотків.

Джерело: Znaj.ua

 

28 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Горец 2017-08-28 / 23:06:01

    Треба би проатестувати всіх зверху вниз...починаючи з міністра.