МНСники Закарпаття побували у своїх словацьких колег

МНСники Закарпаття побували у своїх словацьких колег
Минулого тижня делегація Управління ДСНС України у Закарпатській області, на чолі з начальником Управління Романом Гудаком відвідала Чеську Республіку. Візит закарпатських рятувальників відбувся на запрошення гетьмана краю Височина Їржі Бєгоунека.

 

Програма робочого візиту була досить цікавою та насиченою. Спочатку рятувальники відвідали адміністративний центр краю Височина – місто Їглаву. Тут гості з України вивчали існуючу систему пожежної безпеки та детально ознайомилися з роботою професійних пожежних формувань та добровольців, яких у краї налічується 44 тисячі вогнеборців. Натомість професійних пожежних-рятувальників лише 7 тисяч. Це свідчить того, система пожежної охорони базується саме на добровольцях та пожежних підрозділах місцевих органів влади.

У ході візиту рятувальники відвідали пожежні станції у містах Каменице-над-Липой та Пельгржимов де несуть службу професійні вогнеборці. Дізнались і про організацію служби в добровольців міста Початкі, де функціонує пожежна частина, яка заснована у 1874 році. Тут під одним дахом знаходяться як рятувальники, так і парамедики.

Окрім цього, в рамках зустрічі закарпатські рятувальники та чеські колеги обговорили питання виділення коштів крайовою владою для подальшої закупівлі плаваючих мотопомп. Такі мотопомпи, завдяки підтримці чеських колег, вже мають пожежно-рятувальні частини міст Хуст, Рахів та Тячів.

Далі візит продовжився у столиці Чеської Республіки – місті Прага. Тут  закарпатських рятувальників зустрів голова пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки Драгослав Ріба. Делегація мала змогу ознайомитись із діяльністю пожежних станцій, що охороняють метрополітен міста Прага та національний пам'ятник культури, який є резиденцією президента Чехії - Пражський Град.

Окрім цього закарпатські вогнеборці взяли участь у Чемпіонаті з пожежного спорту Чеської Республіки, в якому змагаються як добровольці так і професіонали.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області

 

29 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів