Святковий турнір з шашок виграв Михайло Рішко

Святковий турнір з шашок виграв Михайло Рішко
З нагоди Дня Незалежності 27 серпня відбувся шашковий турнір, у якому прийняло участь 12 спортсменів міста Ужгорода та Перечинського району.

 

Участь шашкістів з Перечинщини у міських змаганнях пожвавлює спортивний інтерес та додає певної гостроти у поєдинках. Більше того, завдяки ентузіазму та активної участі наших колег сформувалось конкурентне середовище, яке підвищує стимул і мотивує усіх гравців до підвищення спортивної майстерності.

Змагання проходили у приміщенні шахово-шашкового клубу с/к “Юність”. Учасники грали у жорсткому режимі: по системі мікроматчів (2 партії) по 5 хвилин кожному спортсмену на партію. Неминучими у таких ситуаціях виникають помилки, упущення, породжені цейтнотами.

Шашкісти розпочали турнір досить активно, зі спортивним азартом, поєдинки суперників відзначались гострими і нешаблонними позиціями та особливим напруженням.

Найкраще підготовленими до такого ігрового сценарію виявились досвідчені фаворити, яким не звикати до усіляких несподіванок і перипетій спортивної боротьби. Досить чільно було у лідируючій групі, до якої входили кандидати у майстри спорту Рішко Михайло, Кичера Михайло, Туртаєв Віктор та Ганич Йосип.

Усе вирішив останній тур, який і був визначальним у кінцевому розподілі місць. Набравши після 11 турів 19 очок, Рішко Михайло (м.Ужгород) став недосяжним та упевнено переміг. Він – єдиний з-поміж решти учасників, який не зазнав жодної поразки.

Стабільну та надійну гру у цьому сезоні демонструє Кичера Михайло (с.Зарічево, Перечинський р-н). І в цьому турнірі він укотре своїм успішним виступом довів, що по праву входить до когорти найсильніших шашкістів області. Його результат 18 очок став другим.

Третю сходинку посів ветеран і старійшина ужгородського осередку Туртаєв Віктор з результатом 16 очок. Ми раді за нашого ветерана та бажаємо йому яскравої і звитяжної гри у подальших виступах.

Лише на 1 очко відстав Ганич Йосип (м.Ужгород), який зайняв почесне четверте місце. Він цілком і реально претендував, щоб увійти до трійки призерів, йому трохи не пощастило, але не це важливо. Його гра вирізнялась результативністю і надійністю – і це вселяє оптимізм.

Переможці були нагороджені грамотами, медалями управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради (начальник – Ольга Василиндра).

Турнір пройшов коректно, організовано та на високому спортивному рівні.

 

29 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів