Ужгородські педагоги інноваційно розпочинають навчальний рік

Ужгородські педагоги інноваційно розпочинають навчальний рік
29 серпня 2017 року на базі Ужгородської класичної гімназії відбулася серпнева конференція педагогів міста.

 

Цього року вона пройшла в нетрадиційному форматі (не) конференції  EdCamp. EdCamp є шостим у світовому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій і створений для відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення спільних завдань.

 Більше 150 педагогів, батьків, школярів об`єднала актуальна тема  «Інноваційний простір для нового вчителя: нові виклики, нові можливості». Експертами та фасилітаторами на (не) конференції виступили педагоги, громадські діячі, директори, заступники керівників закладів. Педагогам, батькам школярам  було запропоновано обрати цікаві тренінги, майстер-класи за різними темами:

  • «Громадська активність. Шляхи і засоби впливу на прийняття суспільно важливих рішень на місцевому рівні» (експерт – Микола Сюсько);
  • «Ідеологія інклюзії» (експерт – Оксана Бабунич);
  • «Запобігання професійному, емоційному вигоранню» (експерт  – Яна Рега);
  • «Права не діють. Права беруть!» (експерт –  Олена Воротинцева);
  • «Духовні принципи виховання» (експерт – Костянтин Томчич);
  • «10 секретів супер-учителя: інструменти та практичні поради» (фасилітатор – Оксана Павлючок-Гогогерчак);
  • «Інноваційний простір для нового вчителя» (фасилітатор – Марина Казінцева);
  • «Прогресивні зміни в початковій школі» (фасилітатори – Валентина Мацак та Євгенія Захаркевич);
  • «Батьки і педагоги у вихованні дітей: консенсус можливий» (фасилітатор – Зоряна Гебур)
  • «Змінити освіту за Кеном Робінсоном, або Чому творчість врятує світ»  (фасилітатор – Лариса Гричка)
  • «Портрет сучасного вчителя» (фасилітатор – Ярина Харіна)
  • «Діти створюють країну – нова школа для підлітка» (фасилітатор – Катерина Дикун).

Також в інтерактивній формі пройшло спільне з батьками та учнями обговорення «Формуємо кодекс  професійної етики вчителів разом».

На заході працювали інтерактивні локації, де були представлені міські дитячі центри  (виставка учнівських робіт Центру арт-терапії «Чарівний глечик», презентація діяльності Медіа-центру учнівського врядування), виставка МАЛІЖу (Мала академія літератури та журналістики). Присутні могли ознайомитися з  мандрівною дитячою виставкою фотографій про права людини у рамках проекту «Docudays», яка уже побувала протягом року у школах України та Європи.

Також у рамках EDCAMPE було започатковано благодійну акцію «Книжок багато є у світі, подаруй хоча б одну». Цією акцією закладено першу цеглину у створення дитячої бібліотеки на базі міської дитячої лікарні. Кожен педагог міг принести дитячу книжечку і подарувати її бібліотеці. Книжки були урочисто передані представникам закладу.

У ролі організаторів (не) конференції також спробували себе волонтери  учнівського врядування міста «КОРЗО». А Медіа-центр учнівського врядування забезпечив фото та відеопідтримку.

За словами учасників, такі заходи є дуже важливими, адже зустрічі для мислячих людей сприяють зрушенню з місця, а форма проведення стимулює до співпраці та роздумів про зміни в освіті.

Медіа-центр учнівського врядування міста «КОРЗО»

 

29 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів