Прозорість влади навпаки: лісовий кадастр для закарпатців засекретять

Прозорість влади навпаки: лісовий кадастр для закарпатців засекретять
Безпосередньо Лісового кадастру серед “наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних” — не буде. Це видно зі змісту пакету документів, який пішов на юридичну експертизу в Мінюст

 

За даними поінформованого джерела,  Агентство з питань електронного врядування разом з РПР фактично “злило” лісовий кадастр (і не тільки його).

Ось що записно у Протоколі узгодження позицій щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. №835» : 

” Документація державного лісового кадастру включена до переліку відомостей, що становлять службову інформацію у Держлісагентстві і є службовою інформацією відповідно до статті 9 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Включення до переліку державного лісового кадастру і оприлюднення його у формі відкритих даних призведе до розголошення інформації, одержаної конфіденційно, а тому може завдати істотної шкоди його інтересам і мати такі негативні наслідки: відкритий доступ може становити загрозу національній безпеці держави через демаскування режимних об’єктів оборонного значення, що дислоковані у лісових масивах та ін.

Інформація розрахована на спеціалістів з фаховою освітою і непрофесійне тлумачення її може призвести до маніпулювання громадською думкою шляхом некоректної подачі цієї інформації у ЗМІ”

Таким чином Агентство погодилось замінили у “Переліку наборів даних” слова “Лісовий кадастр” на на “Інформація про лісовий фонд України”

За матерфалами Українського лісового порталу

 

29 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів