На Закарпатті станом на 30 серпня відстріляно 35 кабанів

На Закарпатті станом на 30 серпня відстріляно 35 кабанів
Пройшло два тижні посилених контрольних заходів щодо запобігання спалаху і поширення на території Закарпатської області африканської чуми свиней.

 

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що посилений контроль та депопуляція дикого кабана проводилися у всіх мисливських угіддях. Особлива увага приділялася територіям, де виявлені вогнища африканської чуми свиней (АЧС). Для проведення депопуляції диких кабанів організовано 62 бригади в кількості 1001 чоловік. До складу бригад включені: районні інспектори ветмедицини, представники органів місцевого самоврядування, інспектор райвідділу Нацполіції, управління ДСНС, мисливці та єгері користувача мисливських угідь, майстер лісу в обході якого проводиться відстріл кабанів і представник держлісгоспу.

Станом на 30 серпня відстріляно 35 кабанів. У кожному випадку інспекторами ветеринарної медицини взято зразки і відправлено на дослідження щодо наявності захворювання АЧС. Результати отримано по 27 зразках, за якими захворювання на АЧС лабораторними дослідженнями не підтверджено у 26 випадках, а 1 випадок підтверджено – ур. «Шаланківська гора» ДП «Виноградівське ЛГ». За рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Виноградівській районній державній адміністрації в даному урочищі проводиться відстріл всього поголів’я диких кабанів. Також повідомляємо, що термін спостереження виявлення спалаху африканської чуми у диких кабанів продовжено

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

30 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів