З 1 вересня студенти-стоматологи УжНУ опановуватимуть омріяний фах багатьох — ортодонтію!

З 1 вересня студенти-стоматологи УжНУ опановуватимуть омріяний фах багатьох — ортодонтію!
Рішення про створення нової спеціалізації стоматологів-ортодонтів прийняли на засіданні Вченої ради Ужгородського національного університету.

 

У вівторок, 29 серпня, під час засідання Вченої Ради УжНУ було підтримано рішення про відкриття нової спеціалізації та клінічної ординатури на кафедрі стоматології дитячого віку – уже з цього навчального року студенти зможуть опановувати ортодонтію.

Ортодонтія – це омріяний фах багатьох українських та зарубіжних стоматологів, тому нова спеціальність буде цікавою не лише нашим, але й іноземним студентам.

Як розповідає декан факультету Євген Костенко, попит на ортодонтичні послуги серед населення зростає, і відповідно з’являється більша кількість звернень громадян на прийом до лікаря-ортодонта – люди все частіше бажають вирівнювати зуби, виправляти прикус тощо. Нині на стоматологічному факультеті університету відкривається спеціалізація «Ортодонтія» та клінічна ординатура для вдосконалення навчального процесу, пов’язаного з випуском лікарів цього профілю. Нині на Закарпатті населення має проблеми не лише із карієсом, а й страждає через патології розвитку щелеп, тож ця спеціальність надзвичайно актуальна.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

30 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів