Ставлення українців до лідерів країни погіршилося

Оцінки діяльності лідерів держави президента Віктора Ющенка, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, голови Верховної Ради України Володимира Литвина погіршилися.

 

Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Оцінка дій влади, економічне самопочуття, електоральні, мовні і зовнішньополітичні орі?нтації населення України", проведеного Київським центром політичних досліджень і конфліктології і Центром політичних і соціальних досліджень "Соціс".
Польовий етап дослідження проходив з 4 по 14 серпня 2005 року, за загальнонаціональною квотною вибіркою було опитано 2500 респондентів. Результати дослідження представив політолог Михайло Погребинський.
Відповідно до проведеного опитування, порівняно з травнем поточного року оцінки діяльності Ющенка, Тимошенко і Литвина погіршилися. Якщо в травні їхню діяльність позитивно оцінювали відповідно 60%, 61% і 51% українців, то в серпні позитивні оцінки давали відповідно 42%, 43% і 40% респондентів.
Кількість негативних оцінок діяльності Ющенка в серпні порівняно з травнем збільшилася з 15% до 31%, Тимошенко ? з 18% до 33%, Литвина ? з 12% до 16%.
Крім того, порівняно з квітнем цього року кількість українців, які вважають, що уряд Тимошенко добре працю? над вирішенням економічних проблем, знизилася з 49% до 30% і стало більше тих, хто вважа?, що уряд погано працю? над вирішенням економічних проблем. Таких респондентів у серпні стало 35%, а в квітні було 14%.
Кореспондент.net

 

29 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів