Богдан Шумилович в Ужгороді розповість про кітч у мистецтві

Богдан Шумилович в Ужгороді розповість про кітч у мистецтві
Багатьом ужгородцям вже відоме ім’я Богдана Шумиловича. Саме його лекцією “Мистецтво огидного” відкривався Мистецький центр “Кубло” у 2010-му році, а пізніше Богдан знайомив зацікавлених із історією медіа-арту.

 

Цього разу Богдан Шумилович 9 вересня прочитає в Ужгороді, у “Совиному гнізді” лекцію про кітч у мистецтві та культурі. 

“Тема нашої лекції – кітч. Що це таке? Чи можна його вважати явищем культури? Яке воно, мистецтво кітчу? А як із кітчем у нас, на теренах України? Запрошуємо всіх, приходьте, буде цікаво і провокативно!”, – анонсують захід його організатори.

Довідка

Богдан Шумилович – магістр нової та новітньої історії (історичний факультет, Центрально-Європейський Університет, Будапешт, Угорщина, 2004-2005 рр.). Історик мистецтва (факультет історії та теорії мистецтва, Львівська академія мистецтв, Україна, 1993-1999 рр.) Навчався на факультеті проектного менеджменту в Університеті ім. Джорджа Вашингтона (George Washington University, Вашингтон, США, 2001-2002 рр.). Вивчав і викладав культурологію і візуальний аналіз у Львівському національному університеті ім. Івана Франка (Центр розвитку магістерських програм з соціології та культурології), читав лекції в Україні та за кордоном. Був стипендіатом кількох програм і працював у візуальних архівах Вашингтона (архів факультету візуальних мистецтв університету ім. Дж. Вашингтона) та Будапешта (архів Інституту відкритого суспільства). Куратор мультимедійної бібліотеки Центра міської історії Центрально-Східної Європи. Читає лекції, бере участь у розробці тематичних виставок та проводить дослідження. Працює над повним каталогом кінотеатрів і кіностудій Львова. 

Лекція організована в рамках проекту МЦ “Кубло” “Майстерня соціального проектування”, який координує організація DVV International, ГО “Інтеграція та розвиток” як частину проекту «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь». Проект виконується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

За матеріалами «Карпатського об’єктива»

 

03 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів