Кому - чартер, кому - бізнес-клас, а закарпатці - корито

Кому - чартер, кому - бізнес-клас, а закарпатці - корито
Як на Закарпатті жінки на коритах літають

 

У свої 78 жінка може і продуктів додому через переправу перевезти, і онука прокатати.

На Закарпатті екстремально ходить за продуктами бабуся Христина Росоха. Щодня жінка подорожує через річку канатною переправою. Моста поблизу немає, тому бабуся вибирає ризиковий переїзд.

Мешканка села Нижній Бистрий ось так переправляється через річку в магазин вже 50 років. Пішки йти на ту сторону півгодини, а канаткою – кілька хвилин, повідомляє Сьогодні.

80-метровий трос натягнутий над річкою, за сидіння тут – старе корито, за кермо – пошарпаний ремінь. У свої 78 жінка може і продуктів додому через переправу перевезти, і онука прокатати. Але на ризиковану прогулянку погоджується тільки старший. Не їздить канаткою бабуся хіба що взимку.

А ось її чоловік і молодший онук переправи бояться. Кажуть, бували тут і смертельні випадки. Колесо застрявало посеред переправи, обривався трос і люди падали в воду.

Через своє незвичайне хобі Христина Росоха – місцева знаменитість. До уваги журналістів вже звикла. Але незабаром замість екстремальної переправи тут може з’явитися звичайний місток. Принаймні, так обіцяють бабусі місцеві чиновники.

За матеріалами zakarpatpost.net

 

03 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів