ДФС Закарпаття: як відображати військовий збір у формі № 1 ДФ

ДФС Закарпаття: як відображати військовий збір у формі № 1 ДФ
До уваги підприємців Срібної Землі!

 

Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну України від 13.01.2015 р. № 4 (далі - Порядок № 4), визначено, що дохід, виплачений самозайнятій особі, відображається у формі № 1 ДФ під ознакою «157».

Під час нарахування (виплати) фізичній особі-підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою-підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності (п. 177.8 ст. 177 Податкового кодексу України).

Заповнення розділу ІІ форми № 1 ДФ передбачено п. 3.11 Порядку № 4, зокрема у рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору.

Отже, при заповненні графи 3а «Сума нарахованого доходу» та 3 «Сума виплаченого доходу» рядка «Військовий збір» необхідно зазначати всі нараховані доходи фізичним особам, у тому числі підприємцям. Порядком № 4 не передбачено виключення будь-яких ознак доходів при заповненні цього рядка, зокрема доходів, які не підлягають оподаткуванню.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

06 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів