Яка упаковка робить їжу небезпечною для здоров'я

Швейцарські вчені попереджають про небезпеку вживання продуктів в такій тарі

 

Швейцарські вчені попереджають про небезпеку вживання продуктів, упакованих в картонні коробки. Особливо це стосується пластівців, рису, борошна, пасти.

Дослідники пояснюють це тим, що для отримання пакувального картону на виробництві використовують старий папір і мінеральні масла у фарбі, а ці речовини забруднюють продукти харчування. Підтвердив це і проведений аналіз, який виявив перевищення норми вмісту мінеральних масел в упакованих продуктах в 100 разів.

У деяких випадках сліди мінеральних масел виявляли навіть всередині упаковок. На думку вчених, ці речовини можуть провокувати розвиток запалення внутрішніх органів і рак.

Джерело

 

06 вересня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*