Яка упаковка робить їжу небезпечною для здоров'я

Швейцарські вчені попереджають про небезпеку вживання продуктів в такій тарі

 

Швейцарські вчені попереджають про небезпеку вживання продуктів, упакованих в картонні коробки. Особливо це стосується пластівців, рису, борошна, пасти.

Дослідники пояснюють це тим, що для отримання пакувального картону на виробництві використовують старий папір і мінеральні масла у фарбі, а ці речовини забруднюють продукти харчування. Підтвердив це і проведений аналіз, який виявив перевищення норми вмісту мінеральних масел в упакованих продуктах в 100 разів.

У деяких випадках сліди мінеральних масел виявляли навіть всередині упаковок. На думку вчених, ці речовини можуть провокувати розвиток запалення внутрішніх органів і рак.

Джерело

 

06 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів