Канабісний "барон" до суду перебуватиме в СІЗО на Закарпатті

Канабісний "барон" до суду перебуватиме в СІЗО на Закарпатті
Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні контрабанди більш ніж півкілограма особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.

 

Завдяки скоординованій та злагодженій роботі прокуратури області та Управління СБУ в Закарпатській області досягнуто суттєвих результатів у сфері протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, у тому числі щодо їх контрабанди.

Прокуратурою області спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області на митному пості «Вилок» було затримано чоловіка при спробі незаконного вивезення через державний кордон України і Європу особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.
 
Вже встановлено, що громадянин України за допомогою скотчу розмістив 9 пакетів із канабісом загальною масою понад 571 грам на різних ділянках власного тіла.
 
Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні контрабанди наркотичних засобів (ч. 2 ст. 15 – ч. 2 ст. 305 КК України) та за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Довідково:
 
ч.2 ст. 307 КК України -  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб, -караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
ч.2 ст.  305 КК України -  контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів, за попередньою змовою групою осіб, а також якщо предметом цих дій були особливо небезпечні наркотичні засоби чи психотропні речовини або наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги у великих розмірах, -караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.
ч.1 ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
 

 

06 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів