Новостворені територіальні громади Закарпаття можуть отримати право розпоряджатися землями

Новостворені територіальні громади Закарпаття можуть отримати право розпоряджатися землями
"Не думаю, що комусь треба боятися віддати те, що їм не належить...", — переконаний голова Тячівської ОТГ (Закарпаття) Іван Ковач.

 

Громади Закарпаття вітають рішення Уряду, яким він схвалив проект закону щодо передачі об'єднаним територіальним громадам права розпорядження землями державної власності в межах усієї своєї території.

"У нас великі сподівання на цей закон і ми давно його чекаємо. Що важливо у об'єднанні? Спроможність. Що необхідно громадам, щоб бути спроможними вирішувати питання місцевого значення? Ресурси і повноваження. Земля – потужний ресурс для розвитку громади. З розширенням повноважень громад у сфері земельних відносин, території отримають нові можливості для втілення таких проектів, які створюватимуть робочі місця", - прокоментував голова Зимнівської ОТГ Волинської області В'ячеслав Католик.

"Цей крок Уряду говорить про послідовність його дій у реалізації реформи. Громади давно чекають на цей закон. Хоч я вже не працюю у місцевому самоврядуванні, але залишаюся прихильником децентралізації. Ця реформа відродить українське село, зміцнить українську державність. Сподіваємося, що і парламент якнайшвидше прийме цей закон і тим самим підтримає розвиток громад", - сказала Парасковія Задорожна, колишня Старосалтівська селищна голова Харківської області.

Іван Ковач, голова Тячівської ОТГ Закарпатської області зазначив, що з прийняттям закону, який розширить повноваження об'єднаних громад у сфері земельних відносин, найперше, що треба буде зробити – це інвентаризацію земель громади, в тому числі за межами її населених пунктів.

"Спершу – інвентаризація. Далі – планування територій громад. Необхідно навести лад у земельних питаннях. Тому ми чекаємо, що Верховна Рада прийме цей закон. Не думаю, що комусь треба боятися віддати те, що їм не належить", - сказав Іван Ковач.

До речі, у Парламенті зареєстрований проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (№ 6403), який покликаний внормувати питання планування комплексного просторового розвитку громад.

Нагадаємо, 6 вересня Уряд схвалив "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території ОТГ".

Джерело: Прес-центр ініціативи "Децентралізація влади"

 

07 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів