Опалювальний сезон: що треба знати закарпатцям про субсидії

Опалювальний сезон: що треба знати закарпатцям про субсидії
Більше 133 тис. закарпатських сімей сьогодні користуються субсидіями на житлово-комунальні послуги. Що ж стосується тих сімей, які до цього часу вже користувались державними пільгами, то їм субсидії будуть нараховані автоматично.

 

З початку року субсидій вже призначено понад 120 тис. сім’ям на новий опалювальний період, на загальну суму 813 з половиною млн. грн. Щоправда, як розповідає заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, левова частка цих коштів так і не дійшли до кінцевого споживача, або ж іншими словами перебувають в статусі заборгованості.

Зберігається за громадянами й функція повернення коштами заощаджених субсидій, впродовж опалювального періоду. Таких в області сімей нараховується трохи більше 40 тис. Щоправда максимально можлива компенсація становить 100 кубометрів газу та 150 кіловат електроенергії. Відтак загалом закарпатці, за минулий опалювальний рік, повернули до державного бюджету більше 123 млн. грн. В новому опалювальному сезоні не обійдеться й без нововведень. Урядом зменшено період за який враховуються доходи домогосподарств з чотирьох до двох останніх кварталів.

Також надано можливість призначення субсидій недієздатній особі за відповідною заявою опікуна, врегульовано питання виплат призначеної субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу у разі смерті особи. Залишитися ж без житлової субсидії. ризикують ті закарпатці у яких є заборгованість по виплаті комунальних послуг, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Сьогодні ця сума складає 340 грн. Таким громадянам органи соціального захисту радять поквапитись із погашенням заборгованості, аби таки отримати призначену субсидію ще в цьому опалювальному сезоні.

М-студіо

 

07 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів