Рішенням суду Мукачівська міськрада сплатить на користь ОДА 2080 грн за перейменування декомунізованих вулиць

Рішенням суду Мукачівська міськрада сплатить на користь ОДА 2080 грн за перейменування декомунізованих вулиць
Сьогодні, 7 вересня, Мукачівський міськрайонний суд задовільнив позов Закарпатської ОДА до Мукачівської міськради про визнання незаконним її рішення «Про перейменування назв вулиць, провулків, площ міста Мукачева».

 

Про це на своєму персональному сайті повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль і надав копію рішення суду.

Нагадаємо, що вказаним рішенням міськрада перейменувала декомунізовані розпорядженням Геннадія Москаля вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, давши їм назви Любомира Гузара та Андрея Шептицького, а також присвоїла відгалуженню вул. Трудової назву «тупик Геннадія Москаля».

Участь у судовому засіданні, яке з перервами тривало близько двох годин, Г. Москаль взяв особисто. У підсумку суд своєю постановою визнав незаконним рішення міськради і скасував його, стягнувши з відповідача на користь ОДА судові витрати в розмірі 2080 гривень.

«Своїм рішенням про перейменування декомунізованих вулиць Мукачівська міськрада продемонструвала не тільки власну юридичну безграмотність, але й цинізм. І мова не про найменування моїм іменем якогось тупика (мені ці дитячі «приколи», так би мовити, до лампочки), а про перейменування вулиць Степана Бандери та Романа Шухевича – національних героїв, які поклали за Україну свої життя. На цій зневазі до героїчних постатей наголосила навіть Українська греко-католицька церква, яка назвала рішення Мукачівської міськради маніпулятивним. Тому ухвала суду є цілком закономірною як з точки зору закону, так і з точки зору моралі. До речі, мукачівська влада з тріском програла вже четвертий позов, які були ініційовані Закарпатською ОДА і особисто мною. Це доказ того, що вона систематично порушує закони і Конституцію України, що є прямою підставою для розпуску Мукачівської міськради рішенням Верховної Ради України», – коментує постанову суду Генадій Москаль.

uzhgorod.net.ua

 

07 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів