За які гроші та яку воду п’ють жителі Іршавщини

За які гроші та яку воду п’ють жителі Іршавщини
Аби зясувати, яку воду п’ють жителі Іршавщини, провели невелике опитування у різних населених пунктах району. Виявилося, люди, або не вживають воду з колодязів, або п’ють, навіть не підозрюючи про небезпеку для здоров’я.

 

Якість води погіршується під час злив та паводків. Тоді пити воду взагалі не можна. У централізованому водозаборі її відповідність нормам перевіряє санітарна служба, а от контроль якості рідини у дворогосподарствах - клопіт самих власників. Не кожен має змогу та фінанси, їхати у районний центр на експертизу, адже послуга - платна.

Так, аналіз на хімічні показники коштує до 200 гривень, на мікробіологічні - 100 гривень. Фахівці рекомендують бити у дворогосподарствах артезіанські свердловини або ставити фільтри чи інші системи очистки, регулярно проводити очистку колодязя і періодично робити аналіз води. А чиновники бачать вихід у централізованому водопостачанні всіх населених пунктах Іршавщини. Справа за малим - грошима. Наразі, жодного випадку отруєння водою у мед закладах Іршавщини не зафіксовано.

М-студіо

 

08 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів