Чи можна змусити "оленів" не ігнорувати, а виконувати Правила дорожнього руху?

Чи можна змусити "оленів" не ігнорувати, а виконувати Правила дорожнього руху?
Світлини з автомобільним хаосом посеред вулиці опублікувала в одній із соцмереж користувачка з міста над Тисою Mari Anna.

 

Слід зазначити, що в Хусті з питанням стоянок повний безлад. До того ж – далеко не перший рік. Раніше громадські активісти боролися з горе-водіями за допомогою наклейок «Я паркуюсь, як олень», навіть проводили спільні рейди з поліцією, однак навести лад такі не вдалося.

Побороти менталітет «я головний на дорозі» в Хусті не так просто. Багато хто з учасників дорожнього руху зовсім не поважає інших.

Щоправда, брак місць для стоянок також є одним із чинників того, що часто власники автівок не мають де залишити своїх «залізних коней».

Світлину з автомобільним хаосом посеред вулиці опублікувала водній із соцмереж хустянка  Mari Anna.

Пробувати навчити правил дорожнього руху окремих автовласників, як правило, річ марна, вони не скупляться на нецензурні лайки, особливо, коли з ними розмовляє жінка. Мотивують свої дії вони тим, що усе знають, що їм усе можна і що вони паркуються там, де є місце, що поки в Хусті не буде паркінгу європейського рівня, вони й далі залишатимуть своїх «залізних коней» там, де їм зручно. Однак навіть коли подібний сервіс з’явиться, він, звичайно ж, буде платним. Тож логічно, що більшість водіїв і надалі паркуватимуться там, де вважатимуть за потрібне.

Єдине, що може врятувати ситуацію – система дієвих (і високих) штрафів.

Джерело: МедіаХуст

 

10 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів