Сезонні продукти осені, які варто додати в свій раціон
Найкорисніші продукти – сезонні. Їх рекомендують їсти вагітним, годуючим, маленьким дітям і всім, хто піклується про своє здоров'я. До того ж, сезонні продукти суттєво зекономлять вам бюджет.
Восени на полицях магазинів та на ринках продають смачні продукти, які дарує осінь. Серед них, – інжир, виноград, гриби та інші.
Інжир
Цей солодкий фрукт з ніжною м'якоттю дозріває в другій половині серпня, тому саме у вересні варто шукати його в магазинах і на ринках.
Інжир – рекордсмен за вмістом йоду, він також особливо корисний годуючим мамам для поліпшення лактації. Його сезон швидко закінчується, тому потрібно встигнути насолодитися приємним смаком заморського плоду.
Як вибрати інжир? Візьми плід в руку, трохи натисни на нього – інжир повинен піддатися, але не мати вм'ятин і пошкоджень.
Гриби
На відміну від печериць, які можна знайти в торгових мережах цілий рік, лісові гриби варто шукати на ринках як раз восени. Опеньки, приміром, відійдуть вже до середини жовтня.
Лисички, маслюки, підосичники і підберезники теж довго не зберігаються, тому поспішіть приготувати всі найароматніші страви зі свіжих лісових грибів і засушити трохи на зиму. А якщо маєте натхнення, то сходіть в ліс та спробуйте пошукати гриби самостійно.
Виноград
Зараз на ринках вдосталь винограду: білий і чорний, "дамські пальчики", "мускат" та інші сорти. У жовтні основний сезон цих ласощів закінчиться і замість десятка сортів на прилавках залишаться два-три.
Найкраще обирати виноград за смаком, у кожного сорту він свій. Попросіть у продавця кілька ягід на пробу та самостійно відбирайте гілки при покупці.
Баклажани
Саме в осінній період баклажани вирощують з мінімальною кількістю хімікатів. А на смак вони дуже ніжні і молочні. Баклажани будуть на прилавках ще до кінця осені, але у вересні вони найбільш корисні.
Горіхи
Восени варто запастися волоським горіхом на зиму – його потрібно просто висушить в духовці і тоді він не зіпсується до наступного року. А молоді горіхи особливо приємні на смак.
Лісова журавлина
На відміну від садової, вона вирощена природним шляхом. Розпізнати її просто: вона дрібна. У найближчі кілька тижнів вересня лісову журавлину можна буде знайти на ринках.
Сливи
Максимальної соковитості і багатства смаку сливи досягають якраз до середини вересня. У цей період вони стиглі і ароматні.
З них виходять прекрасні пироги і тарти. Та й самі по собі сливи багаті на вітаміни і дуже корисні для травлення.
Джерело: 24Канал
-->
До теми
- Дієтолог розповіла про дієту, яка підвищить шанс дожити до 100 років
- Реформа харчування в дитсадках: для формування оновленого меню запропоновано понад 400 страв на вибір
- Топ-6 закладів для вечері в Ужгороді: радить дослідник кухні Закарпаття Федір Шандор
- Закарпатців попереджають про небезпечні сири з Франції
- Виготовляють їжаки та буржуйки: як змінилося ковальство на Закарпатті під час війни
- Закарпатські школи та садочки готують для вихованців за оновленим меню
- Близько 1000 переселенців в Ужгороді щодня безплатно харчуються у Гастрономічному батальйоні Закарпаття
- Волонтери Тячева виготовляють сухі борщові набори “Чорнобаївка” для захисників України
- Поліцейські Закарпаття застерігають гостей краю від дій шахраїв-«орендодавців»
- В Ужгороді в колишньому ресторані за день безкоштовно годують близько 5000 людей
- Закарпатці забирають тварин вимушених переселенців на перетримку
- Від 60 до 100 порцій у день: обіди готують благодійники в Ужгороді
- Десятку кращих ресторанів закарпатської кухні у 2021 році обрали експерти
- Історія замку Паланок: Що їли воїни фортеці та її в'язні (ВІДЕО)
- Не бограчем єдиним! або як пізнати Закарпаття на смак – Таїсія Симочко про проєкт “Вітрина Закарпаття”
- Гастрономічний квартал уже працює в центрі Ужгорода. Що пропонують?
- Закарпатські страви невдовзі існуватимуть у цифровому форматі (ВІДЕО)
- Закарпатців просять допомогти їжею співвітчизникам із інвалідністю
- Без чипсів, сухариків та кави: в Ужгороді школярі харчуються за новим меню
- Як на Закарпатті працюють мобільні пункти обігріву (ВІДЕО)
До цієї новини немає коментарів