Закарпатські депутати хочуть дофінансувати Обласну програму «Турбота»

Закарпатські депутати хочуть дофінансувати Обласну програму «Турбота»
З початку цього тижня постійні комісії Закарпатської обласної ради розпочали готуватися до восьмої сесії та вивчати матеріали, пропоновані до її порядку денного. Так, у понеділок, 11 вересня, відбулося засідання профільної комісії з питань охорони здоров’я, яку очолює Роман Шніцер. У ході обговорення комісії також взяв участь заступник голови облради Петро Грицик.

 

Найперше депутати детально проаналізували профільні проекти рішень. Серед яких - звіти про хід виконання Програми розвитку та вдосконалення нефрологічної служби в області на 2016 – 2020 роки та Регіональної програми «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2020 року», а також про призначення головного лікаря обласного центру медико-соціальної експертизи та ін.

Активно депутати обговорили проекти рішень, які стосувалися розвитку земельних відносин у Закарпатській області на 2017 рік, затвердження Комплексної соціально-економічної програми забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом в Закарпатській області на 2018 – 2022 роки, а також Програми регулювання водних відносин при проведенні робіт із розчистки русел річок у басейні р. Тиса в Закарпатській області тощо.

Уважно вивчила комісія внесення змін до діючих обласних програм у галузі нацменшин, культури і мистецтва,майнові питання та про надра.

У ході роботи подано заяви від важкохворих краян з проханням виділити кошти на дороговартісне лікування.

- Важко хворих краян, на жаль, більшає і ми повинні підтримувати їх, бо це наш обов’язок, - зауважив Роман Шніцер. Його підтримали й інші члени комісії. Серед пропозицій звучало і  про необхідність  дофінансувати Обласну програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки.

Також під час дискусій висловлено чимало слушних зауважень та доповнень до пропонованих матеріалів і проектів рішень, які будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради.

Прес-служба Закарпатської облради

 

11 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів