Прем’єр Угорщини переговорив на "освітні теми" із лідером закарпатських угорців

Прем’єр Угорщини переговорив  на "освітні теми" із лідером закарпатських угорців
У понеділок, 11 вересня, в угорському парламенті прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з лідером Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Ласлом Брензовичем, щоб обговорити новий закон про освіту в Україні, який негативно впливає на українсько-угорські міждержавні відносини та порушує міжнародні зобов’язання України

 

Про це Угорському телеграфному агентству (МТІ) повідомив прес-секретар голови уряду Берталан Гаваші.

Під час зустрічі було зазначено, що Верховна Рада України прийняла Закон «Про освіту», який робить неможливим викладання мовами нацменшин, у тому числі навчання угорською мовою. Це суперечить як українській Конституції, так і міжнародним зобов’язанням України, а також може негативно позначитися на українсько-угорських відносинах.

«Угорщина, Україна та закарпатські угорці зацікавлені в добросусідських відносинах, але подібні заходи працюють проти цього», – розповів про суть зустрічі прес-секретар прем’єр-міністра.

Читайте також: Віктор Орбан: через мігрантів ми скоро не впізнаємо Європу

«Угорщина постійно виступає за підтримку суверенітету України та інтеграції до ЄС і була одним із головних лобістів для українських громадян, яким нині дозволені безвізові поїздки в Європейський Союз. Саме з цієї причини пан Віктор Орбан та Ласло Брензович вважають, що рішення українського парламенту, яке є надзвичайно шкідливим для угорської меншини, особливо несправедливе», – зазначив Берталан Гаваші.

Джерело: «Карпатський об’єктив»

 

13 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів