Угорського лицаря Іштвана Добо на Закарпатті вшановували вже вчетверте

Угорського лицаря Іштвана Добо на Закарпатті вшановували вже вчетверте
На вихідних 9-10 вересня в селах Часлівці та Середнє Ужгородського району відбувся фестиваль під назвою «День Добо» - пам'яті угорського лицаря Іштвана Добо .

 

Іштван Добо - угорський барон, володар Середнянського замку, відомий як лицар та героїчний захисник Егерської фортеці від турецьких військ у 1552 році. Під час турецької експансії він очолив героїчну оборону міста і армія, яка складалася з 2000 воїнів вистояла проти 80 - тисячної армії Османської імперії, зірвавши план наступу турків на Відень.

Організувала фестиваль (вже вчетверте!) громадська організація «Pro Cultura Subcarpathica». На урочистому відкритті були присутні представники консульства Угорщини на Закарпатті, голова ТУКЗ-KMKSZ Василь Брензович, ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Ілдика Орос, депутати Закарпатської обласної ради та інші запрошені.

У своєму виступі Василь Брензович не лише згадав про історичне минуле Закарпаття, а й висловив свою думку про прийнятий Верховною Радою України закон «Про освіту». За його словами цей законодавчий акт є недосконалим і матиме негативні наслідки, тому представники нацменшин планують зробити все можливе, аби його було відкориговано.

На фестивалі відбувся виступ учасників школи бойових традицій з Егера, Для гостей також виступали народні танцювальні та музичні колективи, народні умільці із Закарпаття, які проводили майстер-класи з гончарства, бісероплетіння, вишивки тощо.

Джерело: Mukachevo.net

 

13 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів