Кабмін пішов на поступки, змінивши порядок призначення субсидій на комуналку

Кабмін пішов на поступки, змінивши порядок призначення субсидій на комуналку
Зокрема уряд продовжив до 1 листопада термін подачі заяв громадянами на монетизацію частини невикористаної субсидії та дозволив перепризначати субсидії на новий опалювальний сезон громадянам, які мають заборгованість за два і більше місяців в оплаті ЖКП.

 

Таке рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева, чинним Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій передбачалося, що громадяни мали право на компенсацію частини зекономленої субсидії, якщо подали заяви до органів соцзахисту до 1 вересня. Однак нині люди звертаються з тією проблемою, що з об’єктивних причин не всі змогли подати заяви до 1 вересня.

Тому було вирішено продовжити термін подання таких заяв ще на два місяці.

Кабінет міністрів також дозволив перепризначати субсидії на новий опалювальний сезон громадянам, які мають заборгованість за два і більше місяців в оплаті житлово-комунальних послуг, але не визнають її і звернулися до суду, до моменту вирішення питань у суді.

За словами Реви, раніше Кабмін передбачив, що субсидії не перепризначаються на наступний термін, якщо є прострочена заборгованість терміном понад 2 місяці на суму більше 340 гривень.

Водночас він зауважив, що деякі громадяни не визнають цієї заборгованості і подають позови до суду.

"У разі подання до суду до вирішення питання по суті судом ми цю заборгованість не беремо до уваги і перепризначаємо субсидію", - сказав міністр.

 

14 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів