"Закордонний" академік перед ліцеїстами згадав, як учився у швейній профтехшколі у Берегові

"Закордонний" академік перед ліцеїстами згадав, як учився у швейній профтехшколі у Берегові
Доктор наук, професор і академік-земляк Іван Мигальцьо на зустрічі з ліцеїстами-швейниками закликав їх сумлінно здобувати освіту та від навчання "почерпнути" максимум користі та знань

 

Нещодавно до Берегівського ліцею сфери послуг (директор Валерій Тороні) завітав Іван Іванович Мигальцьо, випускник профтехшколи кінця 50-х років. Працював навіть майстром виробничого навчання, трудився на швейній фабриці, але жага до знань, до пізнання нового спонукала його до творчих пошуків. Тож у сфері легкої промисловості він став доктором технічних наук, професором і навіть академіком Української технологічної академії. Він – один із найзнаніших випускників цього навчальноого закладу.

Слід сказати, що відомий учений, який зараз живе за кордоном, у Берегові буває часто. Тож на цей раз залюбки прийняв запрошення зустрітися з нашими учнями, аби розповісти їм про те, як здобував тут профтехосвіту понад півстоліття тому. Роки хоча й були складними, непростими, але той період для нього виявився чи не найяскравішим у житті. Берегівську епоху він згадував із неабияким задоволенням, відтак побажав усім відмінного навчання та "узяти" від нього якнайбільше. Тоді легше буде у труді, і знає це із власного досвіду. Відтак наголосив, що професія, яку він тут здобув, фактично стала відправною точкою в його великому та практичному житті. Учні захоплено слухали цього легендарного чоловіка, який у швейній промисловості пройшов усі етапи – від петеушника і аж до академіка.

Без найменшого перебільшення, ця зустріч додала життєвої снаги, азарту, натхнення І. І. Мигальцьові, якому скоро уже вісімдесят. А ще дозволила згадати свою молодість, окремі епізоди з якої розповідав того вересневого дня. Натомість для нинішнього покоління ліцеїстів стала такою, що надихає на нові справи, дозволить вдосконалювати фахові навики, уміння, майстерність.

Професор, доктор наук, академік розповів про свій життєвий шлях, усі ті здобутки, які вдалося здолати у своєму житті. Звісно, подеколи було нелегко, але горіння, творіння, життєвий неспокій також сприяли здобувати усі трудові вершини. Відмітив також ті позитивні зрушення, які відбулися у плані матеріально-технічного розвитку, базу, яка за останні роки змінилася до невпізнання. Його щиро вразило те новітнє обладнання, на якому мають змогу здобувати професію наші учні.

Навіть атмосфера тут змінилася, але це тільки на користь юнакам і дівчатам. Відрадно, що всі вони веселі, усміхнені, налаштовані на позитив.

– Ми дуже раді бачити, що з нашого професійного ліцею випускаються учні, які в майбутньому можуть прославити не лише навчальний заклад, але й всю Україну, – мовила, дякуючи гостю насамкінець за цю хоча й неформальну, але навдивовижу цікаву та корисну лекцію, заступник директора Оксана Кулієвич.

Галина РІШКО, фото автора.

 

16 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів