Як закарпатські священики у футбол грали!

Як закарпатські священики у футбол грали!
12 вересня у селі Петрово, що на Виноградівщині, відбувся ІІІ єпархіальний турнір із міні-футболу серед священиків Мукачівської греко-католицької єпархії.

 

Стала вже доброю традицією започаткована ініціатива проводити футбольний турнір серед духовенства, руйнуючи свого роду певні стереотипи щодо сприйняття особи священика тільки як душпастиря. Ідучи за задумом крилатого латинського виразу «Mens sana in corpore sano» (лат. «У здоровому тілі – здоровий дух») уперше на Іршавщині, потім в Ужгороді, а зараз на теренах Виноградівщини втретє був організований турнір із міні-футболу серед священиків Мукачівської греко-католицької єпархії.

Перед початком турніру його учасники – команди священиків із 6 деканатів, а це: Берегівського, Виноградівського, Мукачівського, Іршавського, Тячівського та Ужгородського районів, спільно помолившись, розпочали футбольні баталії. Турнір проходив за коловою схемою у двох групах – усі команди-учасниці зіграли між собою по одній грі, тривалість якої – два тайми по 10 хвилин. У кожній команді грало по 5 учасників. У напруженій емоційно і фізично виснажливій, але чесній та повній повазі до суперника боротьбі, заслужену перемогу цього року здобули священики з Мукачівщини. Друге місце посіла команда із Берегівщини, яка минулоріч була переможцем змагань, а цього разу змушена була передати кубок більш молодим та технічним, які до цього результату впевнено йшли упродовж турніру.

На завершення змагань відбулася церемонія нагородження. Команди-призери отримали пам’ятні кубки, які під спільні оплески всіх команд-учасниць вручили організатори змагань о. став. прот. Мирослав Сипко та о. митр. прот. Сергій Слободянюк, ще раз привітавши переможців та подякувавши усім священикам, які взяли участь у турнірі. Особливої уваги були удостоєні у останньому слові і судді турніру Юрій Яцкович, Петро Котубей на чолі із арбітром Прем’єр-ліги та ФІФА Ярославом Козиком, що є родом з Мукачева. Останній відзначив неочікуваний рівень продемонстрованого футболу і подякував за таку честь, побажав подальшого розвитку. На закінчення пролунало традиційне «Многая літ» і гості турніру були запрошені до святкового столу, за дозвілля і організацію якого хочеться особливо подякувати о. Мікловшу Горонгозов та господареві, голові села Петрово –Валентину Валентиновичу Товт.

Хочеться вірити, що добра ініціатива священиків Мукачівської греко-католицької єпархії буде підтримана особисто обласною Федерацією Футболу і в подальшому зможемо почути про не менш цікаві спільні проекти і задуми для поширення здорового способу життя та благодійних заходів для потребуючих людей.

 

16 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів