Угорські кулінари просто неба в Ужгороді готують і смажать усіляку смакоту!

Угорські кулінари просто неба в Ужгороді готують і смажать усіляку смакоту!
В обласному центрі Закарпаття проходить «Hungary fest-2017».

 

У програмі – виступ академічного хору «Кантус», гуртів «Рітнуш», «Шодро», «Кокош-банда», фольклорного гурту із румунського міста Клуж – Напока, а також у обласній філармонії колектив «Мандала» презентує рок-оперу «На крилах сокола» на угорській мові, а в облмуздрамтеатрі нині проходитиме спільна вистава філармонії ім. Золтана Кодаї із угорського міста Дебрецен та хору ім. З.Кодаї.

Біля Генконсульства Угорщини в Ужгороді виставлено намети із інформаційною продукцією, яка презентує угорську культуру та традиції.

На жаль, під час виступів лунали негативні висловлювання щодо закону про освіту, щодо мови, хоча в Україні повинна бути єдина державна мова і вдома спілкуватися мовами національних меншин ніхто нікому не заважає. Тож незрозуміло, для чого нагнітати ситуацію, тим більше, що Президентом закон поки що не підписано.

А зараз учасники дійства можуть скуштувати різні угорські та закарпатські страви. Кулінари прямо просто неба смажать молочних поросят, готують калачі, бограч, можна вибрати різні ковбаси, вина тощо.

Діє також виставка національних костюмів.

Для присутніх свою творчість презентують фольклорні колективи.

Джерело: Zakarpatpost.net

 

16 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів