В Ужгороді пройшов «HUNGARY FEST – 2017»

В Ужгороді пройшов «HUNGARY FEST – 2017»
Учора, 16 вересня, в Ужгороді на Православній набережній розпочалися заходи Фестивалю угорської культури «HUNGARY FEST – 2017».

 

На площі перед будівлею Генерального консульства Угорщини розгорнули фестивальне містечко зі сценою, тематичними наметами майстрів прикладної творчості, інформаційно-просвітницькими локаціями, фудкортом тощо.

Глядачі перед сценою змогли насолодитися виступами угорських колективів із Закарпаття та сусідньої Угорщини, а також гостей з Румунії.

Кожен зміг знайти заняття до душі – дітей розважали аквагримом та виготовленням ляльок-мотанок, дорослі змогли ознайомитися з угорським військовим вбранням різних історичних періодів, елементами декору та прикрасами ручної роботи, придбати твори сучасних літературних авторів.

Найбільшу площу все ж займали намети з угорською кухнею. Тут смажили і поросят, і малих кабанчиків, варили леквар і розливали палинку, готували смачний кюртош-калач, пригощали ковбасами і солодощами. Фудкорт додав фестивалю смачного аромату. Відвідувачі могли і продегустувати, і посмакувати у компанії, і придбати додому різноманітні наїдки угорської кухні.

Фестивальна програма просто неба тривала до вечора, а потім перемістилася у затишні стіни Закарпатської обласної філармонії. Сьогодні ж, за інформацією організаторів, заходи продовжаться виставою Дебреценської філармонії ім. Кодая Золтана у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв. Початок о 18.00.

uzhgorod.net.ua

 

17 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів