Міжнародний молодіжний фестиваль зібрав у центрі Ужгорода три континенти

Міжнародний молодіжний фестиваль зібрав у центрі Ужгорода три континенти
Учора, 16 вересня, в Ужгороді на площі Театральній відбулася фінальна частина ІІ міжнародного молодіжного фестивалю «Beauty around me».

 

Близько 250 учасників із 13 країн світу привезли на Закарпаття свої культуру, цінності та традиції, аби розвінчати стереотипи і довести, що ми єдині в різноманітті. Передувала масштабному фестивалю квест-гра зі знайомства учасників з Ужгородом.

Учасники заходу підготували для гостей свята цікаві майстер-класи й виступи, запропонували відвідувачам повчитися іноземним мовам, приміряти національні костюми народів світу, скуштувати традиційні страви… Але найбільший ажіотаж викликала можливість сфотографуватися з такими колоритними і неповторними гостями міста.

У рамках фестивалю українська команда запросила всіх охочих опанувати гончарство та мистецтво створення ляльок-мотанок, а мужні лицарі влаштували на центральній площі лицарські бої. Словацькі учасники демонстрували національні весільні традиції та звичаї, а угорські – національні пісні й танці. Індія запропонувала зайнятися йогою і прикрасити тіло розписом мехенді. Учасники з США згуртували навколо себе любителів англійської мови, американської історії та символіки. І попри відмінності у кольорі шкіри, мові, віросповіданні усі учасники знайшли спільну мову – мову усмішки і щирості, взаємоповаги і взаєморозуміння. У цьому переконався кожен, хто випадково чи спеціально потрапив на площу Театральну під час фестивалю «Beauty around me».

Загалом субота в Ужгороді видалася насиченою на інтернаціональні дійства. Так, на іншому березі Ужа тривав Фестиваль угорської культури. А вже сьогодні з 14.00 у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту розпочнеться обласне свято словацького народного мистецтва «Словенска веселіца».

uzhgorod.net.ua

 

17 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів